Učenici Učeničkog doma sudjelovali na međunarodnom projektu Erasmus+ Pallete of Diversity

U razdoblju od 20. do 27. ožujka deset učenika Učeničkog doma Virovitica, pod mentorstvom odgajatelja Hrvoja Žuneca i stručne suradnice Ivane Therese Štetić, boravilo je Zagrebu u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ KA1 Pallete of Diversity.

Pripreme za samu realizaciju projekta trajale su 2 mjeseca kroz koje su učenici sa svojim mentorima osmislili logo i brošuru projekta, pripremili predstavljanje Lijepe naše na multikulturalnoj večeri te kreirali 4 pedagoške radionice za vršnjake iz Makedonije, Rumnunjske i Portugala. Radionice pod nazivom What is tolerance?, Stereotypes and prejudices, Discrimination i Classroom helper koje su učenici osmislili i proveli za cilj imaju promicanje tolerancije te prevenciju stvaranja predrasuda i stereotipa.

U projektu, čiji je nositelj Učenički dom Virovitica, sudjeluje po 10 učenika sa svojim voditeljima iz Agrupamento de Escolas Camilo Castelo Branco Portugal, Liceul de Arte „Aurel Popp“ Rumunjska i SOU Gimnazija „Goce Delcev“ Makedonija koji su također pripremili radionice s istom glavnom temom.

Sve aktivnosti provode se na engleskom jeziku pa osim druženja i razmjene iskustva sa svojim vršnjacima, učenici i djelatnici usavršavaju svoje jezične kompetencije i strani jezik.

– Prenošenje stečenih kompetencija nakon projekta te pozitivnog stava prema različitostima bit će od iznimnog značaja za našu ustanovu te će sudionici projekta na taj način aktivno djelovati na podizanje kvalitete života svih dionika domske zajednice – kažu iz Učeničkog doma.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 38.980 eura.

(www.icv.hr, Učenički dom Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content