Violončelističko “čudo od djeteta” Vid Veljak i pijanist Paulius Andersson u Koncertnom ciklusu grada Osijeka

Koncertni ciklus grada Osijeka nastavlja se u nedjelju, 19. ožujka koncertom dvojice vrhunskih glazbenika. Violončelist Vid Veljak i pijanist Pauliusa Anderssona osječkoj će se publici predstaviti izvedbom Rahmanjinove te Griegove Sonate za cello i klavir.

Riječanin Vid Veljak voditelj je violončela Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Svojevremeno prozvan čudom od djeteta, violončelo je počeo svirati u dobi od 3 godine. Muzičku akademiju upisao je s 14 godina u klasi profesora Valtera Dešpalja, da bi odnedavno, u zvanju docenta i sam počeo podučavati nove generacije mladih čelista na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Cijeli život u glazbi, dvije godine na mjestu vođe dionice violončela u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, iza sebe ima i dva snimljena albuma, od kojih mu je posljednji – „Resonance II“, na kojem praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Osvojio je 4 nominacije za najprestižniju hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Taj se dvadesetsedmogodišnji Riječanin smatra jednim od najvećih promotora hrvatske suvremene glazbene scene.

U Osijeku će se ovaj puta predstaviti klasičnim koncertnim repertoarom, skupa s litvansko-danskim koncertnim pijanistom Pauliusom Anderssonom „…istančane umjetničke osobnosti i snažne scenske pojave kojom osvaja publiku gdje god se pojavi.“(Eugen Indjic).

Koncert će početi u 20 sati, u nedjelju, u Kulturnom centu Osijek, a ulaz je slobodan.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content