VPŽ nastavlja s ulaganjem u obrazovni sustav: U škole u Gradini, Pitomači i Slatini stigla nova računala

Virovitičko-podravska županije nastavlja s ulaganjem u obrazovni sustav. Ukupno 37 računala, vrijednih 33.126,25 eura je nabavljeno za četiri škole – Industrijsko-obrtničku škola Slatina koja je dobila 10 računala potrebnih za rad Centra izvrsnosti, OŠ Petra Preradovića Pitomača je dobila 13 računala za informatičku učionicu koja je najveća na području VPŽ, Srednja škola Marka Marulića Slatina dobila je 8 računala za informatičku učionicu, čiji učenici ostvaruju jedne od najboljih rezultata u informatici, te OŠ Gradina koja je danas (petak) dobila šest novih računala. Njih je virovitičko-podravski župan Igor Andrović uručio ravnateljici škole Ivani Kovač, uz nazočnost, između ostalih, županijskih pročelnica, Jasne Abramović (Službe za poslove župana i opće poslove) i Martine Bunić (Upravni odjel za obrazovanje i demografiju).

– Kao osnivači gotovo svih srednjih i osnovnih škola na području naše županije naravno da brinemo da učenici svih tih škola imaju kvalitetne uvjete za rad. Prije svega tu su kvalitetna računala za nastavni predmet informatiku i to svake godine pokušavamo zanavljati u onim školama gdje je najpotrebnije. Ulažemo ne samo u računala nego i u pametne ploče i u puno toga vezano za digitalnu, informatičku pismenost naših učenika što nam je izuzetno bitno na području županije jer znamo da je digitalizacija, informatika budućnost i stoga učenici koji izađu iz osnovne škole moraju za to biti spremni – naglasio je župan Igor Andrović.

IMGL5299-Custom

Zahvalu na donaciji uputila je i ravnateljica škole Ivana Kovač.

– Mi smo izuzetno sretni kao škola što imamo upravo ovakvog župana i pročelnicu koji zaista osluškuju naše potrebe i konstantno ulažu, kako u ovu školu u Gradini, tako i u sve škole na području naše županije. Ova donacija nam puno znači je naša informatička učionica stara nekih 20 godina i upravo toliko su stara i ova računala koje nam učenici koriste. Prošle godine smo dobili šest računala i sada novih šest koja će zaista puno značiti u provedbi nastave – rekla je ravnateljica Kovač.

IMGL5410-Custom

Da će nova računala osigurati da svi projekti budu sigurno pohranjeni, istaknuli su učenici Hrvoje Hrženjak i Leo Špoljarić.

– Nova oprema nam znači jako puno. Na starim računalima na kojima smo radili nekada se događalo da se ugase u tijeku nekog projekta, a kada bi ih ponovno upalili sve bi bilo izbrisano. Tako da smo zaista sretni što možemo raditi na novima – rekao je Hrvoje. 

– Nova oprema jako puno znači ovoj školi i nama učenicima jer su se stara računala znala gasiti i jako su usporavala rad. Laptopi koje sada imamo rade odlično, a vjerujem da će i novi biti dobri. Informatika je predmet kojeg mnogi od nas vole, a meni je najbolji predmet u školi – rekao je Leo.

(www.icv.hr, mp, vpz.hr; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content