Novim dječjim igralištem na Sjenjaku vrijednim 122.000 eura podignuta kvaliteta življenja: Uskoro i obnova postojećeg dječjeg vrtića i izgradnja novog

Dječje igralište u središtu Sjenjaka, od sada pruža pruža pravo zadovoljstvo i želju za igrom. Na mjestu dotrajaloga postavljeno je novo, moderno dječje igralište s takozvanom antistres podlogom, koje je prilagođeno različitim dobnim skupinama.

Novo dječje igralište otvorio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić ocijenivši kako ovo igralište, uz uređenu šetnicu Joze Petovića i obnovljeno košarkaško igralište, dodatno podiže kvalitetu življenja na Sjenjaku, jednom od najvećih osječkih stambenih naselja.

– U obnovu i uređenje ovog dječjeg igrališta uloženo je 122.000 eura. Radove su izvele gradske tvrtke Unikom i Športski objekti. Postavljena je nova, antistres podloga, te su ugrađena posebna igrala za djecu do tri godine starosti, kao i posebna za djecu od tri do 11 godina. Drago nam je da je igralište puno djece, vjerujem da će uživati ovdje – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Pojasnio je kako je središnji dio igrališta s glavnom stazom obnovljen asfaltiranjem nove podloge na 400 četvornih metara, te bojanjem i iscrtavanjem dječjih društvenih igra za igru na tlu. Obnovom je igralište prošireno za još 500 “kvadrata” na susjednu zemljanu površinu koja je sada zaštićena umjetnim travnatim tepihom, a postavljeno je i novih 18 klupa za sjedenje, te novi koševi za otpad.

IMG-6259
Foto: Grad Osijek

Novo igralište su odmah po otvorenju isprobala djeca koja pohađaju obližnji Dječji vrtić Sjenčica, a gradonačelnik je podsjetio kako će u tom vrtiću uz pomoć sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti uskoro krenuti radovi na dogradnji.

– U ovoj gradskoj četvrti ići ćemo u dva nova vrtića. Grad Osijek je prijavio pet vrtića i svih pet prošlo je na natječaju, za što smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili 4,2 milijuna eura. Time ćemo osigurati novih 400 upisnih mjesta za djecu u vrtićima. Govorimo o vrtiću Sjenčica koji će se rekonstruirati i nadograditi, te o izgradnji novog vrtića na Uskim njivama – rekao je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je za komunalne prioritete u Gradskoj četvrti Novi grad za 2023. osigurano oko 73.000 eura te najavio temeljitu rekonstrukciju kolnika, oborinske odvodnje i vodovodne mreže u Ulici Brune Bjelinskog, vrijednu oko 130.000 eura.

– Drago mi je da smo danas ovdje, da ulažemo u sve dijelove Osijeka, i što je najbitnije, da ulažemo u djecu te podižemo kvalitetu života u svim dijelovima grada – zaključio je gradonačelnik Ivan Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content