Policija potvrdila uhićenje 37-godišnjaka osumnjičenog za palež automobila županijske sutkinje: Motiv nije vezan uz njenu sudačku dužnost

Osječko-baranjska policija potvrdila je danas (četvrtak) uhićenje osumnjičenog za palež osobnog automobile marke BMW u vlasništvu osječke sutkinje, na uskrsno jutro u samom središtu grada.

Izjavu je novinarima ispred PU osječko-baranjske dala glasnogovornica Edita Roterbauer.

– Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”. Naime, sumnja se osnovano da je 37-godišnjak 9. travnja oko 6 sati zapalio automobil u središtu grada. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, a ozlijeđenih osoba, na sreću, nije bilo, dok je nastala materijalna šteta oko 30.000 eura. Osumnjičeni je priveden pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske- rekla je glasnogovornica osječke policije.

Iako se već danima špekulirala oko toga događaja, s obzirom da je riječ o sutkinji osječkog Županijskog suda Vlasti Šimenić Kovač, koja je vodila neke od najosjetljivijih predmeta iz zone organiziranog kriminala, motiv je vrlo banalan, kako se neslužbeno doznaje.

Naime, ne radi se o motivu vezanom za sudačku dužnost oštećene, već je navodno riječ o susjedskom neslaganju oko parkirnog mjesta u ulici.

(www.icv.hr, tj, foto: T. Jovanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content