Domagoj i Karlo Drokan viceprvaci Hrvatske na državnom natjecanju Modelarske lige 2023.

Učenici 8. b razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina, Domagoj i Karlo Drokan, osvojili su 2. mjesto na državnoj razini Modelarske lige za 2022./2023. godinu u konkurenciji od 20 ekipe iz svih dijelova Hrvatske. Natjecanje je održano u Stubičkim Toplicama. Braća Domagoj i Karlo predstavljali su Virovitičko-podravsku županiju te branili prošlogodišnje 3. mjesto.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Svaka ekipa predstavlja svoju županiju na natjecanju u kojem treba posjedovati vještine rezanja, bušenja, brušenja, lijepljenja i sastavljanja. Svoje sposobnosti i vještine učenici su pokazali izrađujući mehanizam koji prikazuje igru mačke i miša. Mentor učenicima je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan.

(www.vpz.hr, http://os-ekumicica-slatina.skole.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content