Dva motociklista “projurila” županijom: U Suhopolju vozili duplo brže od ograničenja, kamera ih “uhvatila” i u Čađavačkom Lugu

Proteklog tjedna, na prometnicama Virovitičko–podravske županije, evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i deset s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedan je vozač bicikla teško, a jedan vozač osobnog automobila lako ozlijeđen.

Policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili su 235 prekršaja i to 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 75 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 g/kg je utvrđena kod vozača teretnog automobila starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 21,15 sati u Čačincima, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. prekršajnog zakona uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 17,30 sati u Suhopolju, i to brzina kretanja motocikla od 132 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 60 km/h. Samo sekundu ranije, isti uređaj za nadzor brzine je utvrdio brzinu kretanja drugog motocikla od 126 km/h, dok je uređaj za nadzor brzine u Čađavičkom Lugu, koji se nalazi na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, istoga dana u 17,54 sati utvrdio brzinu kretanja ista dva motocikla od 116 i 117 km/h. Svakom od ova dva motociklista zbog počinjenja ovih prekršaja slijedi novčana kazna od 1.710 eura, četiri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i devet negativnih prekršajnih bodova.

(www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content