Odlične vijesti iz Poreča: Košarkašice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica četvrte u Hrvatskoj

Košarkašice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica ostvarile su dosad najveći uspjeh ženske košarke na ovim prostorima na prvenstvima srednjih škola.

Nakon što su do polufinala Državnog školskog prvenstva za srednje škole svladale Gimgos (Gospić) 45:30, pa Mladost (Bjelovar) 62:9, te u četvrtzavršnici Žugi (Županja) 41:28, gimnazijalke su se u polufinalu sastale s ekipom Marka Marulića iz Splita.

U neizvjesnoj utakmici slobodno se može reći da su više sportske sreće imale košarkašice iz Splita i u infarktnoj završnici pobijedile 44:43. Borile su se Virovitičanke, nadskakale visoke Splićanke, no mrvica im je nedostajala za veliko finale i osvajanje minimalno srebrne medalje.

Nakon ovako teške i neizvjesne utakmice te potrošene energije bilo je doista teško igrati u utakmici za treće mjesto. U toj utakmici kontra ekipe Klasičara iz Slavonskog Broda, dugo su Virovitičanke pokušavale držati egal no na kraju je ponestalo snage.

Doista velika šteta jer su djevojke odigrale odličan turnir i malo je nedostajalo da se ‘okite’ medaljom no ovo je još jedan dokaz da se u Virovitici igra odlična ženska košarka i eto već iduće godine prilike i za nešto više.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content