OPĆINA SOPJE Održana edukacija o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta za OPG-ovce s područja općine

U velikoj sali Općine Sopje održana je edukacija za OPG-ovce s područja općine povodom predstojećeg natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Edukaciju je održala predstavnica tvrtke Agrodet Blaženka Mičević te izložila najbitnije detalje i prepreke na koje bi poljoprivrednici mogli naići.

Prije samog početka edukacije velikom broju okupljenih poljoprivrednika obratio se načelnik općine Berislav Androš, te im zahvalio na odazivu i najavio skoro donošenje odluke o raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta.  

– Nakon donošenja odluke očekuje se službena objava na stranicama Općine Sopje poslije koje počinje teći rok od mjesec dana za samu prijavu na natječaj. Također, usuglašen je prijedlog o maksimumu od 60 hektara po pojedinom OPG-u, dok na ovome natječaju u zakup ide nešto više od 1700 hektara poljoprivrednog zemljišta – između ostalog rekao je načelnik Androš. Na kraju uvodne riječi, načelnik Androš je svim poljoprivrednicima poželio puno uspjeha na natječaju koji slijedi te napomenuo da zemlju ne dijeli on, niti komisija koja će biti oformljena, nego zakon.

Osim svih potrebnih opširnih informacija, poljoprivrednici su mogli postaviti pitanja i tako doći do odgovora koji su im potrebni kako bi se spremili za natječaj.

(www.icv.hr, adf; Općina Sopje)

viber slika 2023 05 29 19 04 04 214

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content