Orahovački Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina obilježio Dan škole: Odlični mali glazbenici pokazali svu raskoš svog talenta

U prostoru Glazbene škole, orahovački Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina koncertom polaznika obilježio je Dan škole u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera. Na početku koncerta obratio se voditelj Odjela Dražen Kovačević naglasivši kako je ovaj koncert svojevrsno i zaključak uspješne godine ovog Odjela.

– Naši učenici itekako napreduju i postaju odlični glazbenici i zbog toga smo svi presretni. Posebno sam sretan kada znam da je dosta naših bivših učenika izabralo baš glazbu za svoj životni poziv i nadam se da će to biti nastavljeno i kroz današnje mališane. I ova godina je za nas bila više nego uspješna, postigli smo sjajne rezultate i doista smo svi i školi iznimno ponosni. Hvala roditeljima na povjerenju i posebno hvala Gradu Orahovici i gradonačelniku Saši Risteru koji nas redovno prati i pomaže u svemu – rekao je Kovačević.

Nakon Kovačevićevog obraćanja krenuo je koncert, mali odlični glazbenici pokazali su svu raskoš svog talenta na tamburici, gitari, klaviru, klarinetu i harmonici, a odličnim nastupom na početku predstavio se i mali zbor glazbene igraonice koju odlično vodi nastavnica Andrijana Jaković.

Na kraju koncerta nazočnima se obratio i ravnatelj Osnovne Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica istaknuvši odličan rad i napredak orahovačkog Odjela.

– Svake godine se sve više pokazuje itekakva opravdanost pokretanja ovog Odjela. Puno je ovdje iznimno talentirane djece koja postižu zapažane rezultate i moram čestitati voditelju Draženu i svim nastavnicima na odličnom radu. Posebno se moram zahvaliti Gradu koji nas odlično prati, pomogao je u opremanju ovog prostora, kupnji novih instrumenata, a što je za naš rad krucijalno važno. Istaknuo bih i projekt koji smo završili krajem godine, a to je prekogranični projekt sa školom iz Harkanya u Republici Mađarskoj u kojem smo uz orahovačku osnovnu školu bili partner i putem kojeg smo kupili određenu nužnu opremu.  Ovo je bio svojevrsni završni koncert ove školske godine u Orahovici, a po viđenom siguran sam kako će svi polaznici uspješno položiti svoje ispite – rekao je Brzica.

Na kraju oduševljen onim što je čuo bio je i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– I ovaj koncert je pokazao koliko iznimno talentirane djecu imamo i prelijepo ih je bilo vidjeti i čuti. Naravno da smo kako Grad tako i ja osobno na raspolaganju ovom Odjelu što god treba i uvijek ćemo biti jer ova djeca to i zaslužuju – zaključio je Rister. 

(www.icv.hr, vg) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content