Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica proslavila je Dan škole: Julija Tomljanović proglašena najboljom učenicom

Jedna od najstarijih škola na području županije, Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica, i ove je godine bogatim programom proslavila svoj Dan škole. Sve je krenulo u dopodnevnim satima radionicama koje su učitelji organizirali za učenike, a radionicama, koje su bile podijeljene u dva dijela, pridružile su se obje smjene.

Glavni dio programa održao se pak u poslijepodnevnim satima, a za sve roditelje, bake, djedove, kao i ostale uzvanike, osnovnoškolci su, uz pomoć učitelja, pripremili veliku tematsku priredbu kao nagradu za uspješnu proteklu godinu.

– Uistinu smo se potrudili da ova tematska priredba bude puna sadržaja, a vjerujem da su uzvanici koji su istu uljepšali doista mogli uživati. Također, moram reći kako smo izuzetno ponosni na sve naše sportaše koji su sudjelovali na državnim natjecanjima s kojih su se vratili s brojnim nagradama, a isto vrijedi i za naše učenike na natjecanjima iz znanja, koji su ponos naše škole- rekla je ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Virovitica Sanjica Samac.

MG_6970-CustomDa se u OŠ Vladimir Nazor marljivo radi, potvrdio je i ravnatelj Gimnazije Petra Preradovića Kristijan Gostimir koji je ovu priliku iskoristio kako bi “Nazorima” uručio zahvalnicu povodom 105. godišnjice postojanja Gimnazije, koja će to proslaviti ove godine.

– Osjetili smo potrebu uručiti zahvalnicu Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica iz jednog vrlo jednostavnog razloga, a to je što svake godine iznjedre ponajbolje učenike naše Gimnazije. Ovo nisu samo lijepe riječi povodom Dana škole, nego statistički podaci. Učenici školovanje nastavljaju s odličnim uspjesima, sudjelovanjem na natjecanjima, uzornog su vladanja, a također ostvaruju vrlo dobre rezultate na maturama i upravo je to razlog za čestitku. Znam kako se u ovoj školi marljivo radi, koliko se ljubavi daje, a zato rezultati niti ne izostaju- rekao je Gostimir.

Pohvalu učenicima, učiteljima, ali i svim djelatnicima te roditeljima, uputio je i gradonačelnik Ivica Kirin.

MG_6984-Custom– Smatram da svi zajedno možemo biti ponosni na učenike virovitičkih gradskih škola, ne samo danas već i svakoga dana. Stoga jedno veliko hvala moramo reći svim učiteljima i djelatnicima, ali i samim roditeljima, jer svi znamo da su naša djeca upravo ogledalo nas samih. Važno je napomenuti kako je upravo ova tematska priredba, “Igra”, odličan odabir, jer oni koji život gledaju kao igru daju sve od sebe, trude se biti prvi i daju svoj maksimum koji kasnije dovodi do velikih stvari- rekao je između ostalog virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Dobru suradnju s Osnovnom školom Vladimir Nazor Virovitica potvrdila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

– Drago nam je da, iako nismo osnivači, imamo odličnu suradnju s OŠ Vladimir Nazor Virovitica, jer ima tu puno stvari kojima smo povezani. Želim iskoristiti ovu priliku i pohvaliti sve učenike na ostvarenim uspjesima, ali i istu uputiti svim učiteljima i djelatnicima škole. Danas nije lako raditi u obrazovanju, dapače, svakim danom je sve teže, i zato jedno veliko hvala na svemu što radite- rekla je Bunić.

MG_7007-CustomTradicionalno, prilikom obilježavanja Dana škole priznanje se odalo svim sportašima i učenicima koji su briljirali na natjecanjima znanja, a prigodne poklone dobili su i jubilarci za svoj dugogodišnji rad u školi. Također, predstavljeni su i učenici koji su se istaknuli odličnim uspjehom i uzornim vladanjem tijekom svog osmogodišnjeg školovanja, a titulu najbolje ponijela je učenica 8.a razreda Julija Tomljanović.

– Ovom prilikom još jednom želim čestitati i zahvalit svim učenicima koji su nas uveseljavali dobrim rezultatima na natjecanjima kao i brojnim drugim uspjesima, ne samo u školskim već i u izvannastavnim aktivnostima. Moja je želja kao ravnateljice da nas roditelji i svi ostali i dalje podržavaju, jer samo zajedno možemo ostvarivati velike rezultate i biti bolji iz godine u godinu- zaključila je Samac.

MG_7398-CustomŠto se jubilaraca tiče, prigodne nagrade za 5 godina rada u OŠ Vladimir Nazor Virovitica dobili su Anamarija Jelavić, Renata Pekić, Mihael Zakoč i Maja Strugar Palfi, za 10 godina Robert Kereta i Iva Moslavac, za 15 godina Anka Ćavarušić, Ivan Fadljević, Senka Gjurić, Krešimir Tuk i Maja Weiss, za 20 godina Sandra Nemet Paurić, Antonija Čevelak, Marieta Kanižaj i Buga Zdjelar Vokurka, za 25 godina Lijljana Matulec, a za 30 godina Nada Mlinar i Snježana Evđić.

Uz spomenute, obilježavanju Dana škole OŠ Vladimir Nazor prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett-Škvarić, ravnatelji škola s područja grada te ostali uzvanici.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content