Paradinović i Plavšić za pobjedu Pitomače i finale Županijskog nogometnog kupa: Susret na Vegeški pratilo više od 700 gledatelja

Više od 700 gledatelja natiskalo se oko terena Sportskog centra Vegeška, kako bi vidjelo drugu utakmicu polufinala Županijskog nogometnog kupa, u kojoj su snage odmjerili nogometaši domaćeg trećeligaša Virovitice i četvrtoligaša Pitomače.

Gosti su od prve minute imali terensku inicijativu, a prvu opasniju prigodu stvorili su već u trećoj minuti, kad je pokušaj Mateja Babića ukrotio domaći vratar Leo Kirin. U odličnoj šansi našao se nekoliko minuta kasnije i brzonogi Brazilac Marlon nakon asistencije Plavšića, ali njegov udarac uspio je u posljedni trenutak ‘blokirati’ Matej Čičak. U nastavku su prijetili Begović i dvaput Šantek, ali bez promjene rezultata.

I onda, u 37. minuti Pitomača je svoju dominaciju okrunila pogotkom. Lijevu stranu probio je Matančić i dao povratnu za Paradinovića, koji pronalazi nebranjeni dio mreže za erupciju veselja gostujućih navijača.

MG_5373

Glavni sudac Ante Vicić pustio je čvrstu igru, a nekoliko oštrih starteva nije sankcionirao, što je u nastavku susreta u nekoliko navrata dovelo do rasta tenzija i reakcija obje momčadi.

Gosti su i dalje bili konkretniji, a najbolju prigodu za povećanje prednosti imali su iz kaznenog udarca kojeg je izborio Marlon. Loptu je namjestio Ivan Begović, ali njegov udarac zaustavio je Kirin i ostavio domaćinu nadu u povratak.

Ipak, nije se dugo čekalo na novi pogodak. U 71. minuti, lijepim udarcem s dvadesetak metara Plavšić je ovog puta matirao Kirina i ujedno postavio konačan rezultat utakmice – 0:2

MG_5361

U 79. minuti, nakon verbalnog okršaja, sudac Vicić isključio je domaćeg igrača Nikolu Suvajca, a treba još istaknuti i odličan pokušaj Matie Horvata u domaćim redovima koji je u 83. minuti zamijenio Sinjakovića, ali na visini zadatka bio je gostujući vratar Zdelar.

Pitomača je tako došla do zaslužene pobjede i plasmana u finale Županijskog kupa, u kojem će snage odmjeriti s orahovačkim trećeligašem Papukom.

-Znali smo što nas čeka i sami smo sebi rekli da bez najbolje utakmice u ovoj sezoni ne možemo dobiti Viroviticu. Pokazali smo zajedništvo, bili dominantnija momčad i na kraju zasluženo slavili. Mogu biti ponosan na svoje dečke. U početnom sastavu imali smo igrača koji već neko vrijeme vuku ozljede, ali dali su svoj maksimum, stisnuli zube i čestitam im na tome – nakon utakmice zadovoljan je bio trener Pitomače Ivan Presečan.

IMG_5541-Custom

Domaći trener Crvenka nije bio zadovoljan pristupom pojedinih igrača…

-Igrali smo s odličnim suparnikom koji je znao iskoristiti naše propuste. Neki moji igrači nisu odigrali na dosadašnjoj razini, jednostavno nismo bili pravi. Gostima čestitam na zasluženoj pobjedi. Pred nama su još ključne utakmice u prvenstvu, kojima se sada trebamo okrenuti kako bi s uspjehom završili sezonu – rezimirao je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

(www.icv.hr, mš, ts, foto: M. Šolc, M. Bajan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content