Radionica u povodu Svjetskog dana pčela: Jaglaci uživali u upoznavanju života pčela

Pčelarska udruga ”Pčelica” Orahovica nastavila je s aktivnostima u sklopu obilježavanja Svjetskog dana pčela. Ovoga puta prezentaciju o pčelarstvu, predsjednik udruge Pčelica Duško Grdić održao je u kući Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac. Jaglaci su pozorno slušali i upijali svaku Grdićevu riječ te potom bili i prepuni pitanja.

– Doći u Jaglac i među ove divne ljude je poseban osjećaj. Uživao sam im govoriti o svojoj velikoj ljubavi – pčelarstvu i drago mi je da su i oni sudjelovali, postavljali pitanja što znači da su slušali i pratili. Ovim posjetom započeli smo jedno prekrasno prijateljstvo koje ćemo pojačati već uskoro novim druženjem i prikazom kako se vrca med – rekao je Duško Grdić.

Voditeljica poludnevnog boravka Ivona Žagar bila je oduševljena tijekom predavanja.

– Bilo je zaista lijepo čuti sve ovo o životu pčela i meni je posebno dragu da su naši Jaglaci bili sretni i puni pitanja. Saznali smo sve o životu pčela, kako se pravi i koliko je zdrav med i svi ostali proizvodi koje prave pčele, što sve pčelari moraju raditi da bi proizvodnja meda bila uspješna. Hvala orahovačkoj Pčelarskoj udruzi i predsjedniku Dušku Grdiću što su nas posjetili i radujemo se novom susretu – rekla je Žagar.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content