Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica obilježila Dan škole: Nagrađeni najuspješniji učenici i održan projektni dan

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica proslavila je Dan škole. Sve je počelo još prošli tjedan debatom učenika i završnicom razrednog turnira u futsalu, a u utorak je na programu bila središnja svečanost uz nagrađivanje najuspješnijih učenika te prikaz rezultata projektnih aktivnosti. O uspjesima škole i njezinih učenika na početku svečanosti govorio je ravnatelj Davor Jeger.

– Naša škola marljivo radi uz pomoć našeg osnivača Virovitičko-podravske županije i Grada Orahovice te kroz niz ostvarenih projekata putem kojih smo nabavili nužnu opremu za normalan rad učenika. U tijeku je nabava novog stroja – CNC glodalice, opremili smo školsku knjižnicu i dvije učionice suvremenim računalima. Opremili smo i praktikum za provođenje nastave fizioterapije, učenike upisane u deficitarna zanimanja nagradili smo pametnim telefonima, a započeo je i proces izrade projektne dokumentacije za izgradnju solarne elektrane na krovu naše škole. Ako sve bude išlo po planu, bit ćemo prva škola u županiji koja će dobiti takvu školu.
Posebno sam ponosan što je naša škola postala nositelj Erasmus akreditacije. Iako imamo 55 učenika manje nego prije tri godine, ova upisna godina je prva nakon dugog vremena u kojoj se broj upisanih počeo povećavati. To nas posebno veseli i nadamo se kako će se taj trend i nastaviti. Od srca čestitam svim učenicima i mentorima na vrhunskim rezultatima postignutim na županijskim i državnim natjecanjima, a posebno zahvaljujem svim profesorima i učenicima koji su organizirali niz radionica, predavanja, obilježavanja raznih svjetskih dana i pronosili ime škole na najbolji mogući način – rekao je ravnatelj Jeger.

Svečanosti je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister, koji je tom prigodom pohvalio orahovačku srednju školu na iznimnim uspjesima.

– Naša srednja škola je doista posebna, niže izvrsne rezultate i uspjehe, iz nje izlaze učenici koji postaju veliki ljudi i moramo svi biti ponosni na nju. Često volim reći kako uvijek može još bolje i zato smo ovdje danas svi zajedno da to i učinimo, a posebno mi u Gradu i uz pomoć Županije i drugih institucija kako bi ova škola bila još brojnija učenicima i novim smjerovima. Čestitam na odličnim rezultatima koje ste postigli ove godine i siguran sam u nove još bolje u budućnosti – rekao je Rister, a Grad je za najbolje učenike osigurao i prigodne nagrade – knjige.
Dan je nastavljen nizom prezentacija kojima su prikazani rezultati projektnih aktivnosti učenika svih razreda i smjerova škole.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content