Suzi, kobila hrvatskog hladnokrvnjaka, već 16 godina uveseljava obitelj Mirović iz Turanovca, ali i brojne putnike koji prolaze uz njen pašnjak

Oni vremešniji zasigurno se sjećaju simpatične pjesme našeg pjevača Stjepana Jimmyja Stanića “Moja kobila Suzi”. Ta pjesma je bila vrlo popularna prije 18 godina kada se oždrebila junakinja ove naše priče – hrvatski hladnokrvnjak, kobila Suzi.

Naravno postoje izvjesne razlike jer Jimmyjeva kobila Suzi je zbog rime hodala po pruzi, a ova naša Suzi hoda po ograđenoj livadi uz magistralnu cestu od Virovitice prema Terezinom Polju, preciznije na raskrsnici koja dijeli naselja Kapela Dvor i Turanovac u općini Lukač.

viber slika 2023 05 24 12 46 09 203

Suzi je 16 godina u vlasništvu obitelji Mirović iz Turanovca koji osim što kao uspješni OPG ovci i vole cvijeće, vole i životinje. To nam je potvrdio i Kristijan Mirović koji je često u društvu svoje mezimice na četiri noge.

– Kobilu su moji roditelji kupili u Voloderu kad joj je bilo dvije godine. Razlog – uživanje u pogledu na ovo plemenito stvorenje, njenu mirnoću i pamet. Iako su hladnokrvnjaci radni konji Suzi nikad nije bila zaposlena, ona je naš ljubimac. Nije zahtjevna, a pruža puno zadovoljstva, kako meni i supruzi, tako i mojoj djeci, a najviše unucima Šimunu i maloj Miji. Ponekad ih malo stavim da jašu, ali najčešće je gledaju i igraju se s njom po livadi, naravno uz prisutnost nas starijih – s osmijehom nam priča Kristijan. 

viber slika 2023 05 24 12 46 03 794

Kako kaže, Suzi je vrlo dobrog zdravlja i kondicije, pa se nadaju da će u njezinom društvu uživati još dugo.

– Vrlo često se uz kapiju zaustave i zainteresirani putnici i odmore se na čas u pogledu na našu mirnu i prekrasnu Suzi – rekao nam je ponosni vlasnik Kristijan Mirović.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content