Sve je spremno za finale: Papuk Osječko 1664 i Pitomača danas će odlučiti o pobjedniku Županijskog nogometnog kupa, donosimo najave iz oba tabora

Na travnjaku Sportskog centra Vegeška u Virovitici danas (utorak) se igra finalni susret Županijskog nogometnog kupa. Na tribinama i ogradi oko terena, s obzirom na neradni dan zbog proslave Dana državnosti u RH, očekuje se još veći broj gledatelja u odnosu na prošlotjedni susret polufinala u kojem se snage odmjerili Virovitica i Pitomača. Tu je utakmicu pratilo više od 700 gledatelja.

Do samog kraja ovog izuzetno zanimljivog natjecanja ove su sezone stigli orahovački trećeligaš Papuk Osječko 1664 i četvrtoligaš Pitomača. Očekuje se uzbudljiva i do posljednje minute neizvjesna utakmica. Susret je na raspored u 17 sati i 30 minuta.

Orahovčanima je ovo drugo uzastopno finale, nakon prošlogodišnjeg, kada su na stadionu Park u Suhopolju minimalno poraženi protiv Virovitice. Strateg Papuka Zoran Mandić izuzetno respektira momčad Pitomače.

-Spremni smo za tešku i zahtjevnu utakmicu. Znamo da je Pitomača odlična momčad i samo ako budemo dali 100 posto svojih mogućnosti, pa čak i više od toga, možemo do pozitivnog rezultata. Ono što je za nas važno je da smo gotovo kompletni i da smo u jednom pozitivnom tonusu. Idemo dati sve od sebe pa što bude – rekao je Mandić.

Matej Rukavina, mladi Papukov krilni napadač koji igra odlično ove polusezone, pun je samopouzdanja.

-Mi smo spremni, važno je da se  proteklog vikenda u županijskom derbiju protiv Virovitice nitko nije ozlijedio i idemo na finale kupa dati sve od sebe jer jako želimo taj trofej. Drago mi je da sam i ja dao dobar doprinos momčadi ovog proljeća i nema sretnijeg od mene ako tako bude i u finalu – rekao je Rukavina.

U taboru Pitomače pred finalni susret vlada veliki optimizam. Trener Ivan Presečan zna da neće biti lagano, ali vjeruje da će na kraju njegova momčad visoko podići pobjednički pehar.

-Ulaskom u finale Županijskog, osigurali smo ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa i veselimo se novim izazovima u tom natjecanju. Sjećamo se svi susreta protiv Rijeke, a nadamo se da će i ovog puta u Pitomaču doći jedan od renomiranih prvoligaša, što će biti još jedan lijepi poklon našim vjernim navijačima. Ipak, sve misli sada su na Papuku i današnjoj utakmici. Kad smo već u finalu, naravno da želimo pobijediti, spremni smo za jednu pravu mušku utakmicu. Orahovačka momčad, kao i naša, teži lijepom i napadačkom nogometu i vjerujem da će ovaj susret biti poslastica za gledatelje – rekao je Presečan.

Ivan Begović, ‘motor’ pitomačke momčadi, potpuno je spreman za još jedno finale. Iskusni veznjak dosad je, u dresovima Pitomače, Croatije iz Grabrovnice, Ferdinandovca i Suhopolja igrao ukupno osam županijskih i jedno državno finale Kupa, kada je bio član varaždinskog Varteksa.

-Što reći, od ranih jutarnjih sati zvoni mobitel, podrška stiže sa svih strana, tako da u današnjem susretu očekujem veliki broj zaljubljenika u nogomet, a posebno naših vjernih navijača koji nas redovito u velikom broju prate na svim domaćim i gostujućim utakmicama. Vrijeme nam ide na ruku, očekujem prije svega dobar nogomet. Pitomača se u posljednje vrijeme nije susretala s momčadi Papuka, ali sjećam se utakmica kad smo igrali u istom rangu natjecanja, uvijek je bilo zanimljivo i napeto. Vjerujem u svoje suigrače i nadam se da ćemo na kraju donijeti pobjednički pehar ponovno u Pitomaču, što bi, nakon naslova prvaka u 4. ligi, bio šlag na tortu jedne odlične sezone – optimističan je Begović.

Finale Županijskog kupa sudit će Nikola Kristić, pomoćnici su Nikola Kečkiš i Marko Gašparić, četvrta sutkinja Dora Duvnjak, a delegat Željko Stipanić.

(www.icv.hr, vg, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content