U Našicama, Đurđenovcu i Beljevini uspješno provedene nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Jučer (ponedjeljak) su održane nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi u Našicama, u Đurđenovcu, te u Beljevini. Ukupno je pristupilo 137 darivatelja, a krv je darivao 121 darivatelj.

Na akciju u Našicama odazvalo se 58 darivatelja, od čega 26 žena i 32 muškaraca. Prvi puta krv su darivali Mirna Golub iz Našica, Karlo Šalek iz Feričanaca, Rebeka Čmelak iz Donjeg Miholjca, Josip Kucjenić iz Šljivoševaca, Lorena Čačić iz Đurđenovaca, Josip Olij iz Vukojevaca i Damjan Brkanić iz Beničanaca.

Na akciji u Đurđenovcu krv je darivalo 37 darivatelja, od čega četiri žene i 33 muškarca. Prvi puta krv su darivali Šimun Juranić Šarčević iz Našica i Marija Bilić iz Brijesta.

U Beljevini, krv je darivalo 26 darivatelja, od čega tri žene i 23 muškarca. U ovoj akciji prvi puta krv je darivala Lara Špac iz Našica.

Rekorder jučerašnjih akcija je Tihomir Glasovac iz Šaptinovaca, koji je krv darovao 122. puta.

Iduća akcija na rasporedu je danas (utorak) u prostorijama Osnovne škole u Donjoj Motičini od 17 do 20 sati.

-Zahvaljujemo se svim dobrovoljnim darivateljima krvi što i u ovakvim situacijama nastavljaju s ovim humanim činom jer su potrebe za krvlju i dalje sve veće – poručili su iz GDCK Našice.

(www.icv.hr, GDCK Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content