U organizaciji Biciklističkog kluba Našice održana utrka XCO Lapovac: David Terek slavio u kategoriji juniora

U Našicama je u nedjelju održano 14. izdanje utrke XCO Lapovac ili službeno 5. kolo Slavonsko brdsko biciklističke lige koje je organizirano u sklopu proslave Dana grada Našica. Utrku su počela djeca koja su startala u 10 sati, a otvorenju je bio nazočan i gradonačelnik Krešimir Kašuba. U 11:30 startale su sve ostale kategorije, a konkurencija je bila jaka s obzirom da je u utrci sudjelovalo 74 vozača iz Hrvatske i Mađarske.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je istaknuo važnost ove vrijedne udruge za grad Našice, kao i važnost bavljenja sportom općenito.

– Povodom proslave Dana grada Biciklistički klub Našice tradicionalno organizira 14. Međunarodnu XCO utrku Lapovac 2023. i ja im se mogu samo zahvaliti na njihovoj promidžbi grada Našica na državnoj, ali i međunarodnoj razini. Ljubitelji biciklističkog sporta na ovoj atraktivnoj lokaciji, našem Lapovcu, mogu uživati i natjecati se, jer je ovo naš resurs upravo za ovakve sportove gdje promoviramo grad Našice kao grad sporta, zdravog života i mladih. Posebna mi je čast čestitati im na tome i poželjeti puno uspjeha- izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Predsjednik Biciklističkog kluba Našice Ivan Adžić rekao je kako je ovo 14. utrka po redu i da je zahvalan svima koji su pomogli u organizaciji iste.

– Ovom prilikom zahvaljujem se sponzorima, a to su Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našica, Sportska zajednica Grada Našica, Nexe Grupa i drugi. Isto tako se svima zahvaljujem na dolasku i nadam se da su uživali u utrci- rekao je Adžić.

Po završetku utrke proglašeni su najbolji u kategorijama:

Sport
Martin Krznarić (BK Dugo Selo) 

E-Bike
Matej Jelkić (BK Valpovo) 

U-13
David Rožić (BK Maraton Team) 

Veteran A
Antun Umiljanović (BK Našice) 

Veteran B
Robert Hotko (BK Bumbar)

Veteran C
Silvio Vilagoš (BK Festung) 

Kadeti
Rene Vršić (BK Dugo Selo) 

Juniori
David Terek (BK Slatina) 

Žene
Jana Filipović (BK Cro Mtb) 

Elite
Matej Skuzin (BBK Požega) 

(www.icv.hr, eš, foto: BK Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content