U sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici održan Dan otvorenih vrata PU virovitičko-podravske

Policijska uprava virovitičko-podravska je danas (srijeda) u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici organizirala Dan otvorenih vrata. Povod ovom događaju su raspisani natječaji za prijem novih službenika.

– Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo dva natječaja osobama koje nisu starije 28 godina, a završile su srednju školu. Riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Zahvaljujemo se ravnateljima škola što su nam omogućili ovu prezentaciju dijela naše djelatnosti s kojom smo imali namjeru upoznati potencijalne buduće kadrove, trenutno učenike srednjih škola – rekao je Nenad Križić.

Djelatnici PU VPŽ i pravosudni službenici Kaznionice Požega tim su povodom na parketu sportske dvorane izveli pokazne vježbe uhićenja i savladavanja prijestupnika, pronalaženje droge, korištenje borilačkih vještina, i vježbu fizičke spremnosti, a u isto vrijeme na prigodnim štandovima koji su pobudili veliko zanimanje školaraca bila su izložena sredstva i alati koje u svom poslu koriste djelatnici policije. Isto tako svi nazočni mogli su saznati sve što ih zanima o natječaju, te općenito o radu policijskih djelatnika.

Kompletan program vodila je glasnogovornica PU VPŽ Andrea Petrović, a uz brojne učenike i djelatnike Strukovne, Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole nazočili su i ravnatelji Pavica Biondić, Goran Horvat i Dino Davidović.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content