U Virovitici održan stručni skup u sklopu projekta “Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima”

U Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici danas (četvrtak) je održan stručni skup u sklopu projekta “Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima (faza II)” financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Na skupu su osim nositelja projekta, Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, kojeg provodi u partnerstvu sa zavodima za socijalni rad iz Virovitice i Vinkovaca, sudjelovali i predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad PU Slatina i predstavnici Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije.

Stručni skup organizirao se s ciljem predstavljanja aktivnosti programa namijenjenih udomiteljskim obiteljima te s ciljem razvoja vještina i znanja potrebnih za kvalitetan rad s udomiteljskim obiteljima i promocije udomiteljstva.

– Današnji stručni skup organizirali smo u sklopu projekta “Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima” koji ovaj mjesec i završava. Na skupu je bilo riječi o svim našim aktivnostima vezanima za tematiku udomiteljstva i zaštitu djece. Time želimo obilježiti i Dan udomitelja koji se obilježava 31. svibnja, a ujedno planiramo za kraj ovog projekta i na sam dan udomitelja manifestaciju „Za dječji osmijeh“ koja će se održati ovdje u Virovitici gdje ćemo okupiti i udomitelje i djecu te zajednički obilježiti njihov dan – rekao je Ivan Ćaleta, voditelj stručnog skupa i socijalni radnik u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

Marija Bajan-Prokl, v.d. predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, PU Virovitica, istaknula je važnost obilježavanja Nacionalnog dana udomitelja, ali i važnost podrške i aktivno uključivanje u pružanje socijalnih usluga.

– Cilj današnjeg skupa je zapravo da po prvi puta i proslavimo odluku o proglašenju Nacionalnog dana udomiteljstva, 31. svibnja, kojeg je odredio Hrvatski sabor. Ove godine po prvi puta ćemo obilježiti i proslaviti ovaj dan jer je iznimno važan i njime se želi dodatno istaknuti važnost, specifičnost i uloga koju udomitelji zapravo imaju u skrbi one ranjivije skupine građana Republike Hrvatske. Time udomiteljima želimo dati posebno priznanje za svakodnevnu i nesebičnu skrb o korisnicima, ali i dalje poticati građane i lokalnu zajednicu na pružanje podrške udomitelja te aktivno uključivanje u pružanju socijalnih usluga – rekla je Bajan-Prokl.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content