Vinski mjesec OBŽ od 13. svibnja do 24. lipnja: “Zavirite” u baranjsko Bure kulture ili na Aljmaškoj noći otkrijte koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Valpova, Erduta, Baranje, Osijeka i Đakova organizira Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji će trajati od 13. svibnja do 24. lipnja.

Vinski mjesec karakterizira duljina trajanja, tijekom svibnja i lipnja, a nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i brojne druge ruralne i gradske vizure. Sve započinje 13. svibnja Festivalom sira i vina u Valpovu, a zatim druženjem uz vino u Osijeku na Wine & Walku 19. i 20. svibnja, te na Večeri vina i umjetnosti 26. svibnja.

Početkom lipnja posjetitelje u baranjskom vinogorju čeka sedmo izdanje Baranja Wine & Walk, a samo tjedan dana poslije, točnije 10. lipnja vinoljupci će moći «zaviriti» u Bure kulture na vidikovcu usred bujnih i pitoresknih vinograda vinarije Belje. Također će istoga dana moći otkriti i koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu, u erdutskom vinogorju na Aljmaškoj ribarskoj noći.

– Službeni vrhunac proljetnih vinskih događanja u Osječko-baranjskoj županiji uslijedit će 16. lipnja kada Osječko-baranjska županija i Osijek postaju domaćini međunarodne konferencije GO Grow de Monde, posvećene graševini, poznatoj i kao velški ili talijanski rizling, omiljenoj vinskoj sorti Hrvatske. U veselom ritmu nastavit će se i drugi dio lipnja koji nam donosi još jedno izdanje Vinatlona, 23.i 24. lipnja u Zmajevcu u Baranji tijekom kojega ćete moći obići brojne podrume i sudjelovati u vinskim igrama. Isti vikend povežite u nezaboravno vinsko iskustvo Slavonije i Podunavlja te otkrijte bajkovito Đakovačko vinogorje uz otvorene podrume Mandićevca 23.lipnja i Trnave 24.lipnja, u sklopu jedne od najstarijih vinskim manifestacija, Bonavite, a sve kao dio svjetske smotre folklora Đakovačkih vezova- ističu u pozivu iz Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

(www.icv.hr, tj, foto: TZ OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content