Virovitička Gradska knjižnica organizira TEDx konferenciju 9. lipnja, govornici ljudi koji razmišljaju “izvan okvira”

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica početkom travnja dobila je licencu za održavanje TEDx konferencije koju će, u vlastitoj organizaciji, ugostiti 9. lipnja. 

-Na prvu konferenciju smo kao govornike odlučili pozvati Virovitičane koji su svojim radom i djelom zaslužili nacionalni ili globalni uspjeh na području profesionalnog djelovanja. Želja nam je da ideje na kojima temelje svoja dostignuća podijele s nama u lokalnoj zajednici – ističu iz Knjižnice, u kojoj naglašavaju kako je svojim utjecajem TEDx postao simbol promjene i inspiracije.

ŠTO JE TEDX?

TEDx je program lokalnih, samostalno organiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu prezentiranja. Skraćenica TEDx označava „samostalno organiziran TED događaj” (independently organized TED event). TEDx konferenciju organiziraju volonteri. 

Svaka konferencija ima svoj jedinstveni identitet, a njeni govornici nude inspirativne i edukativne prezentacije u trajanju od 18 minuta ili manje. TEDx je koncept koji je nastao kao rezultat popularnosti TED (Technology, Entertainment, Design) konferencija, poznatih po kratkim, upečatljivim govorima koji potiču na razmišljanje.

TEDx konferencije omogućavaju pojedincima i grupama da samostalno organiziraju lokalne verzije takvih konferencija, približavajući TED iskustvo svojoj zajednici. ­­­­­­­­­­­­­­­­­Privlače raznovrsne govornike iz različitih polja kao što su tehnologija, umjetnost, znanost, kultura, poslovanje i društvo. Govornici dijele svoje ideje, iskustva i vizije s publikom, a često se fokusiraju na rješavanje društvenih, tehnoloških i ekoloških izazova s kojima se suočava svijet.

RAZMIŠLJANJE KOJE POTIČE INOVACIJE I ISPIRIRA 

Pružaju tako platformu za širenje ideja koje mijenjaju svijet. Konferencije potiču inovacije, dijaloge i inspiriraju ljude da razmišljaju na nove načine, a često privlače entuzijaste, akademike, poduzetnike i ljude iz različitih struka koji žele doprinijeti zajednici i podijeliti svoje znanje.

Organizatori TEDx konferencija obično provode selekciju govornika temeljem kvalitete njihovih ideja, stručnosti u određenom polju ili izvanrednih dostignuća. Cilj je okupiti raznolike glasove koji će nadmašiti konvencionalne načine razmišljanja i potaknuti publiku na djelovanje.

TEDx je postao pokret koji se širi diljem svijeta, pomažući lokalnim zajednicama da postanu središta kulture i napretka. TEDx konferencije ne samo da pružaju platformu za prenošenje ideja, već stvaraju i mreže i veze između pojedinaca koji dijele iste strasti i interese.(www.icv.hr, izvor: GK Vtc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content