Zanimljive radionice i koncert održani u sklopu 21. Proljetnih zvukova Jana Vlašimskog

Na 21. Proljetnim zvucima Jana Vlašimskog, koje organizira Češka beseda Virovitica, u nedjelju, 21. svibnja održan je bogat program. U prijepodnevnim satima svi zainteresirani su se mogli uključiti u četiri radionice. U kulinarskoj radionici pripremala su se tradicionalna češka jela i slastice buchty a chleba u krušnoj peći te knedličky se zelim.

Članice Češke besede grada Garešnice prikazale su izradu anđelčića od komušine, ružica od satenskih vrpci, košarica od komušine, heklanje lutkica, ukrašavanje dekupaž tanjura, ukrašavanje kutijica dekupažom, izradu premeta od jute, male šeširiće i slično.

– Osnovni cilj nam je zajedničko druženje. Predmete koje izradimo i izlažemo zainteresirani mogu dobiti, uz donacije, koje koristimo za nabavku materijala – objasnile su nam članice Češke besede iz Garešnice.

U slikarskoj radionici autorice su izrađivale slike tehnikom akrila na platnu.

Plesnu radionicu su vodile trenerica akrobatskog rock and rolla Hana Per Jurić i učiteljica latinoameričkih plesova Vanesa Vondra, inače obje rodom Virovitičanke, danas je Hana odgajateljica u Osijeku, a Vanesa učiteljica u Zagrebu, od malih nogu bave se plesom i svoje znanje žele prenijeti na druge.

Popodne je održan koncert po nazivom Multinacionalni kulturni program. Na koncertu su Češka beseda grada Garešnice i Zajednica Mađara Virovitičko – podravske županije nastupili s po četiri pjesme, dok je folklorna skupina Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko – podravske županije izvela splet slavonskih plesova.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content