Župan Andrović potpisao ugovore s braniteljskim i stradalničkim udrugama: Županija financira 31 program s 27.500 eura

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisao je ugovore o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte braniteljskih i stradalničkih udruga s područja Virovitičko-podravske županije za 2023. godinu. Sredstva su dodijeljena za 23 udruge u ukupnom iznosu od 27.500 eura, što je najveći iznos do sada koji je Županija izdvojila za udruge proistekle iz Domovinskog rata. Navedene udruge proračunska sredstva su dobile po objavljenom Javnom pozivu Virovitičko-podravske županije te na prijedlog Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije.

– Već dugi niz godina pomažemo udrugama s našeg područja. Ove godine smo predvidjeli iznos od 30 tisuća eura za braniteljske i stradalničke udruge, ukupno sufinanciramo 31 program ili projekt u iznosu od 27.500 eura, dok će preostali iznos ostati za prijevoz branitelja na obilježavanje obljetnica diljem Hrvatske. Dio je već iskorišten za obljetnicu Bljeska, pred nama su Oluja u Kninu i Vukovar, ali i druge obljetnice ovisno o inicijativi branitelja – rekao je župan Igor Andrović.

Uz župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, svečanosti potpisivanja, nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica, kao i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

Odobreni programi braniteljskih i stradalničkih udruga, koje će Virovitičko-podravska županija financirati u 2023. godini mogu se vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, mp, vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content