1. ŽNL U posljednjem kolu borba za pozicije od 4. do 12. mjesta: Općinski derbi igra se u Lukaču, a susjedski u Orahovici

Ovog vikenda igraju se posljednje ovosezonske utakmice 1. županijske nogometne lige. Pet momčadi, Sloga iz Zdenaca, Bratstvo iz Gornjeg Bazja, Crnac i Podravac iz Sopja imaju sigurna mjesta na tablici, dok ostalih devet klubova mogu promijeniti mjesto.

Dvije utakmice igraju se danas (subota) u 17:30 sati.

Sloga će u Zdencima, na proslavi naslova prvaka, ugostiti Slavoniju iz Sladojevaca. Domaća momčad pokušati će doći do nove pobjede, dok će nastojati osigurati sedmu poziciju na tablici.

Lukač 05 u općinskom derbiju ugostit će Bratstvo iz Gornjeg Bazja, koje je uz Slogu najuspješnija momčad proljeća. Ove sezone Bratstvo je u dva navrata pobjedilo Lukač 05 te će domaći nogometaši sigurno nastojati doći do tri boda. U gostujućim redovima, zbog tri žuta kartona neće moći zaigrati jedan od ključnih igrača sredine terena Kristijan Mrazović.

Ostalih pet utakmica igra se sutra u 17:30 sati.

Na stadionu Kurija u Kapela Dvoru dinamo će ugostiti Borovu. Dinamo bi se s pobjedom učvrstio na četvrtoj poziciji, dok bi Borova s tri boda mogla doći do 11. mjesta na tablici.

Susjedski derbi između čačinačke Mladosti i Mikleuša igra se u Orahovici. Mladost bi pobjedom mogla doći do četvrtog mjesta, a Mikleuš do sedme pozicije. U susjedskom derbiju uz rezultat veliko značenje ima i međusobni prestiž.

Izuzetno zanimljivo će biti u Četekovcu gdje će Dinamo ugostiti Mladost iz Miljevaca. Domaći se mogu s tri boda “popeti” na sedmu poziciju, dok bi gosti s punim plijenom napravili veliki korak u očuvanju ligaškog statusa. U gostujućem sastavu zbog žuta kartona pravo nastupa nemaju Nikola Markanović i Alen Smiljanić.

Rezovac je favorit u utakmici s Crncem, isto ako i DOŠK u Dolcima u ogledu s Podravcem iz Sopja. Sve osim uvjerljivih pobjeda domaćih momčadi bilo bi veliko iznenađenje. U sastavu DOŠK-a pravo nastupa nema Toni Sitar.

Na listi strijelaca Darko Obžetić iz Borove s 40 zgoditaka vjerojatno je neuhvatljiv za pratnju. Drugoplasirani Marin Čavić iz čačinačke Mladosti postigao je 35, treći je igrač Dinama iz Četekovca Matej Dorinka s 34, dok je igrač Mladosti iz Čačinaca Florijan Rupčić četvrti s 30 postignutih zgoditaka.

Utakmice 25. kola

subota, 3.6. u 17:30 sati:

Lukač 05 – Bratstvo
Sloga – Slavonija

nedjelja, 4.6. u 17:30 sati:

Dinamo (KD) – Borova
Mladost (Čač) – Mikleuš
Dinamo (Č) – Mladost (Mi)
Rezovac – Crnac
DOŠK – Podravac (S)

tt 1

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content