DAN OPĆINE ŠPIŠIĆ BUKOVICA Održano tradicionalno Ivanjsko navečerje u parku Ćimen

Park Ćimen u Špišić Bukovici jučer (petak) bio je poprište još jednog tradicionalnog Ivanjskog navečerja. Unatoč lošim vremenskim prilikama, više stotina posjetitelja uživalo je u gastronomskoj ponudi, te pjesmi i plesu.

I ove godine organizator ove proslave, Općina Špišić Bukovica, za ovu proslavu tradicionalnog paljenja Ivanjskog krijesa, angažirali su već dobro uhodanu ekipu, članove Moto kluba „Alka“, Udrugu vinogradara i voćara “Sveti Ivan” iz Špišić Bukovice koji su sve nazočne posluživali odličnim langošima, dobrom kapljicom, ali i tradicionalnim volom na ražnju kojeg je i ove godine vrhunski pripremio OPG Strilić iz Nove Jošave.

Za dobar štimung pobrinuo se odlični glazbeni sastav „Dyaco“ iz Đakova koji je plesačima i ostalim posjetiteljima ponudio širok repertoar pjesama, od tamburaške glazbe do rocka.

Kulminacija događaja bilo je paljenje krijesa koje je pripalo mještanima Špišić Bukovice, a u kojemu je uživalo i staro i mlado, jer ipak radi se o staroj tradiciji koja na najbolji način prikazuje kako su Ivanje slavili njihovi djedovi, pradjedovi, ali i generacije prije njih.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content