Dani Češke kulture: Češke besede se predstavile pjesmom, plesom, tradicionalnim ruhom i domaćim delicijama

Bogatim programom obilježena je subota, koja je u okviru Dana češke kulture bila ujedno i Dan otvorenih vrata Češke besede Virovitičko-podravske županije. U prijepodnevnim satima održane su umjetničke radionice s voditeljima iz Češke, a potom i likovna kolonija Pod lipom, u Gradskom parku. Poslijepodne su se predstavile češke besede u kulturno-umjetničkom programu, koji je u okviru Palače Pejačević uključivao ples, pjesmu, narodnu nošnju i domaće delicije.

Oko 120 izvođača na prekrasan je način promoviralo raskoš češke kulture i zajedništvo između Hrvata i Čeha.

Predstavile su se Češka obec Bjelovar, ČB Šibovec, ČB Ivanovo Selo, ČB VPŽ sa svojim Zborom, KUD Virovitica, Zbor A. Tučapsky-Vyškov, koji su u defileu šetnicom prošli kroz centar grada.

– Nakon jučerašnjeg koncerta, danas smo imali prilike čuti set narodnih čeških pjesama, kao i uživati u ponudi rukotvorina i domaćih delicija koje su nam pripremile članice čeških beseda. Posjetitelji su mogli uživati i u pivu, kao i u umjetninama i svemu onome što rade kreativne ruke naših beseda, ali i virovitičkih udruga – istaknula je Jasna Per – Kožnjak, predsjednica ČB VPŽ.

Napomenula je kako su im u izradi bogatih narodnih nošnji, inače s područja Morave, u kojima su se danas predstavili građanima, financijski pomogli Grad Virovitica i prijateljski grad Vyškov.

Djelić atmosfere potražite u našoj galeriji.

(www.icv.hr, mlo)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content