Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica: Srednjoškolci prezentirali rezultate ankete o utjecaju medija na glazbene izbore među mladima

Tko i kako utječe na izbor glazbe među mladima, kako dolaze do omiljenih pjevača i albuma, ima li glazba utjecaj na njihove stavove i raspoloženja i putem kojeg medija danas najviše slušaju glazbu – na ta i druga pitanja odgovori se nalaze u istraživanju “Utjecaj medija na glazbene izbore među mladima”. Proveli su ga učenici 3. razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, uz Andreu Grdenić, mentoricu i nastavnicu glazbene umjetnosti.  

Rezultate ankete koja je obuhvatila srednjoškolce iz dvaju virovitičkih gimnazija i učenike strukovnih škola pripremili su đaci 3. razreda, a prezentirali su je danas (srijeda) Lana Balogović, Vedran Korotaj i Sara Čuljak u Gradskoj knjižnici i čitaonici, u okviru programa BudiInFormiran i Svjetskog dana glazbe, koji se obilježava 21. lipnja.  U uvodnoj riječi pozdravila ih je knjižničarka Anja Krmpotić i uputila ih na programe Knjižnice i aktivnosti vezane uz medijsku pismenost, kao i na Čitateljski klub za mlade, koji je otvoren za nove članove.  

Srednjoškolci su potom slušatelje prvo proveli glazbenom povijesti i medijima s kojima je glazba dolazila do ljudi, od gramofona, radija, televizije, CD-a, kaseta, do modernih aplikacija na pametnim telefonima, a pritom i otkrili što im je sve pokazala anketa o navikama slušanja glazbe i poveznice s modernim medijima. 

Bilo je to zanimljivo predavanje koje je pokazalo kako mladi puno slušaju glazbu, uz kućne poslove, za opuštanje, uz vožnju, za užitak ili učenje, da do nje najčešće dolaze putem suvremenih aplikacija, društvenih mreža te da su među glazbenim izborima najčešće pop, rock i narodna glazba. (www.icv.hr, mlo)  

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content