Gradsko društvo osoba s invaliditetom Grada Đurđevca: Centar za osobe s invaliditetom će značajno podići kvalitetu života naših članova

U Hotelu Picok u Đurđevcu održana je redovna izvještajna skupština Gradskog društva osoba s invaliditetom Grada Đurđevca kojoj je uz članove društva i brojne goste prisustvovao i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Skupštinu je otvorila predsjednica Đurđa Dujmović, a podnesena su izvješća o radu, Program rada te Financijski plan za 2023. godinu, koja su jednoglasno prihvaćena.

Gradonačelnik Janči pohvalio je rad društva i zahvalio udruzi na suradnji na brojnim zajedničkim projektima.

– Drago nam je da surađujemo i zajedničkim snagama provodimo mnoge projekte. Svakako bih istaknuo ovdje i jedan od najvažnijih čija je provedba u tijeku, a to je izgradnja Centra za osobe s invaliditetom u zgradi bivše gradske uprave. Za taj projekt grad je uspješno osigurao 30 milijuna kuna, a vjerujemo da će zgrada biti gotova do kraja godine. Projektom će se unaprijediti usluge koje pruža udruga, odrasle osobe s invaliditetom imat će organizirani smještaj, dok će stariji i nemoćni biti korisnici usluge dnevnog boravka – rekao je gradonačelnik te svima poželio sreću i puno zdravlja.

– Suvremeno društvo radi na tome da ranjive skupine društva budu što ravnopravnije. Iskustva razvijenijih zemalja su da se osobe koje imaju poteškoća u svakodnevnom životu što kasnije smjesti u domove ili udomiteljske objekte i tragom toga smo i mi krenuli. Sretni smo što su Grad Đurđevac i gradonačelnik Janči osmislili projekt kako našim ljudima osigurati bolju starost i osobama s invaliditetom kvalitetniji život – spomenula je predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Đurđa Dujmović.

(djurdjevac.hr)

Gradsko društvo osoba s invaliditetom: Centar za osobe s invaliditetom će značajno podići kvalitetu života naših članova

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content