Hrvatska nogometna legenda u Valpovu: Velimir Zajec podržao preventivni projekt “Budi navijač, a ne razbijač”:

Hrvatska nogometna legenda Velimir Zajec svoj je autoritet i imidž nogometne zvijezde stavio u funkciju podizanja razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim događanjima.

Stoga je promovirajući svoju knjigu “Zeko” u Gradu Valpovu, zajedno s gradonačelnikom Matkom Šutalom posjetio NK „Valpovku“ gdje se družio s najmlađim članovima te na njihovom terenu podržao i promovirao lokalni preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“.

Financijskim sredstavima koja su osigurana „Sporazumom o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata“ između Policijske uprave osječko-baranjske i Grada Valpova, pribavljen je informativno-edukativni materijal i „ceradni banner“ s natpisom „Budi navijač, a ne razbijač“, a koji je postavljen na paravan pomoćnih terena NK Valpovke.

DSC0139 2
Foto: PU osječko-baranjska

-Na taj način ostvaruje se sinergijski rad između policije, jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva s ciljem postizanja što veće razine sigurnosti u zajednici.
Glavna poruka ove aktivnosti je „navijaj bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja“- ističu iz osječke policije.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content