Koncertom sljedbenika djela Jana Vlašimskog u Gradskom muzeju Virovitica, završili ovogodišnji, 21. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog

U Gradskom muzeju Virovitica danas (subota) je održan koncert sljedbenika djela Jana Vlašimskog.

Na koncertu, kojim su ujedni završili 21. Proljetni zvuci Jana Vlašimskog, nastupili su HPD Rodoljub, Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica, Područna glazbena škola dr. Marijana Jergovića Pitomača i Češka beseda Virovitica.

-Danas smo zaista uživali u lijepo uređenom i akustičnom ambijentu, s odličnim harmonikašima, tamburašima, a nisu nedostajali ni gudači i trubači, u glazbenim izvedbama s iskusnim učiteljima, dirigentima i s pjesmom, s notom sjećanja na one kojih više nema među nama, nostalgije, ali i veselog svevremenskog češkog melosa – istaknula je predsjednica Češke besede Virovitica, Jasna Berger, te iskoristila prigodu i zahvalila svim sudionicima ovog, kao i ostalih koncerata održanih u povodu 21. Proljetnih zvuka Jana Vlašimskog, te svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji ove hvalevrijedne manifestacije.

Koncert je održan u organizaciji Češke besede Virovitica, te pod visokim pokroviteljstvom ČR u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Milana Hovorke, a financiran sredstvima iz državnog proračuna posredstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i Saveza Čeha u RH, te proračuna Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, Češka beseda Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content