KULTURNI MOZAIK Devet žena anđeoskih glasova čini suhopoljski Vokalni ansambl Contesse: O njima razgovaramo s voditeljicom Irenom Maras

Da je glazba zvonka radost, da utječe na najskrivenije osjećaje u nama, da uz nju nikada nismo sami te da je s pravom zovemo i umjetnost srca, složit će se svi oni koji glazbu vole i uživaju u njoj. Složit će se zasigurno s time i oni koji su barem jednom poslušali i uživali u nastupu suhopoljskog Vokalnog ansambla Contesse.

Devet prekrasnih žena anđeoskih glasova gdje god da se pojave i nastupe doslovno ostavljaju publiku bez daha. Iako pjevaju višeglasje, zvuče kao jedan glas, jer se savršeno prelijevaju i čine skladan spoj. Postoje već duži niz godina, iza njih je nekoliko zabilježenih nastupa diljem Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske.

Ansambl se od svog postojanja do danas dosta izmijenio, a danas ga čine Lidija Škrinjarić, Elizabeta Ružičić, Mila Štimac, Zdravka Matković, Tatjana Huber, Marijana Špoljarić, Magdalena Matković, Andrea Grdenić i Irena Maras.

U današnjoj emisiji Kulturni mozaik razgovarat ćemo upravo o njima s voditeljicom ansambla, mezzosopranisticom i učiteljicom glazbene kulture u OŠ Suhopolje i Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici. Budite s nama u 18.10 sati.

(www.icv.hr, rtk)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content