Nagradu “Drago Britvić” za najbolji tekst osvojile skladbe Aleksandra Horvata i Lidije Lauš Lenščan

Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja i ove godine dodijelila je nagradu „Drago Britvić“ za najbolji tekst. Nagrada se dijelila u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Prva nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju 30. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pripala je Aleksandru Horvatu sa skladbom „Čuvaj Podravinu“ u izvedbi Laure i Krešimira Kovačevića, druga nagrada pripala je Ankici Bistrović sa skladbom „Bom se vrnul“ u izvedbi Bojana Jambrošića, a treća Nedi Zubanu sa skladbom „Podravski zet“ u izvedbi Dražena Žanka i Podravskih mužikaša.

Prvu nagradu za najbolji tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku osvojila je Lidija Lauš Leščan sa skladbom „Pjesma moja tišina“ u izvedbi Anite Huđek. Drugu nagradu dobila je Slavica Sarkotić sa skladbom „U misli ti dođe Drava“ u izvedbi Borisa Ćire Gašparca. Dok je treće mjesto pripalo Ljerki Hegedušić sa skladbom „Sve što moju dušu grije“, a koju je izveo Hrvoje Hegedušić.

Nagrade su uručili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

(www.icv.hr, ib, Foto: Foto Begović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content