Nakon pandemijskih godina, crteži osječkih vrtićaraca ponovno izloženi: Likovnim stvaralaštvom obilježen odlazak u jedan ozbiljan svijet

U Galeriji Waldinger zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je otvorenju ovogodišnje izložbe likovnih radova djece predškolske dobi.

Naime, Dječji vrtić Osijek gotovo 30 godina organizira izložbu dječjih likovnih radova, a zadnjih 20 godina u suradnji s Galerijom Waldinger.

– Ponosni smo na izložbu dječjih radova djece predškolske dobi koja se na ovaj način opraštaju od vrtića i kreću u jedan ozbiljniji svijet, i to je zapravo jako lijep rastanak sa vrtićem. Na izložbi su prikazani njihovi uraci koje su oni marljivo radili sve ove godine sa svojim kreativnim i marljivim odgajateljicama, a koje su svojim predanim radom utjecale na dječju kreativnost – rekla je zamjenica gradonačelnika Crnković.

WhatsApp Image 2023 06 13 at 09.13.02 4

Foto: Grad Osijek

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević s ponosom je istaknula što su nakon stanke od dvije godine, uslijed epidemije korona virusa, dječji likovni radovi ponovo izloženi javnosti.

Na izložbi je predstavljen dio likovnog stvaralaštva djece svih vrtića Grada Osijeka, odnosno više od 200 pojedinačnih i grupnih radova. Izložbu, koja će biti otvorena do 15. lipnja otvorila su djeca iz vrtića Jaglenac.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content