“Noć košarke” predstavila prošlost i budućnost košarke u Čačincima te veliko srce mještana: Mlade košarkašice pokazale talent, a veterani da još uvijek imaju “mekanu ruku”

Košarkaški klub Mladost Čačinci organizirao je prekrasnu košarkašku priredbu humanitarnog karaktera kojom je dokazao da se košarka u ovom malom slavonskom mjestu i dalje živi srcem. Naime, riječ je o “Noći košarke” s koje je sav prihod išao za pomoć radu prijateljima iz Nogometnog kluba Mladost, a sve u sklopu manifestacije “Slavonija i Podravina Fit in”.

Sve je počelo revijalnim ogledom djevojčica uzrasta do 13 godina domaće Mladosti i Ženskog košarkaškog kluba Virovitica u kojem su domaće košarkašice bile bolje s konačnih 27:15, a ono što je najvrjednije, u obje ekipe je zapažen i velik talent koji jamči sigurnu budućnost košarke i u Čačincima i u Virovitici.

IMG_7246

A nakon toga uslijedio je spektakl, na parket su ponovno izašli igrači koji su godinama uveseljavali čačinačku publiku i donosili im niz trofeja, a danas su – veterani. Tako su loptu kroz koš ponovno bacili Mario Anđelić, Josip Radočaj, Krešimir Kostelac, Davor i Siniša Ileš, Mario i Mirko Jukić, Alan Turkalj, Ivan Nekić, Josip Silađi i mnogi drugi, a vodila ih je još jedna čačinačka legenda, Mario Krmpotić Maka koji je danas i predsjednik kluba. Igrala se, naime, revijalna utakmica protiv KK Kastava.

– Priredili smo ovaj događaj kako bismo prije svega pomogli našim prijateljima iz Nogometnog kluba Mladost čije su prostorije stradale u nedavnom nevremenu, a potom i zbog promocije košarke u Čačincima. Hvala Ženskom košarkaškom klubu Virovitica na dolasku, ovo je definitivno izraslo u jedno lijepo sportsko prijateljstvo. A što reći o ogledu veterana?! Legende su se ponovno našle pod obručima i bilo ih je prekrasno vidjeti, posebno u ogledu protiv KK Kastava za koji igra moj brat Jure Krmpotić, također naša domaća legenda i zahvaljujući tim nekim našim dogovorom je sve i krenulo. Najveći pobjednik bila je košarka i svi smo zaista uživali – rekao je Krmpotić, koji je početkom druge četvrtine pripremio malu svečanost oproštaja mladog Tomislava Kostelca, koji je također zaigrao, od dresa Mladosti.

IMG_7238

Orahovčanin Tomislav Kostelac je mladi hrvatski reprezentativac i uskoro ide u više rangove natjecanja pa se Mladost u kojoj je napravio prve košarkaške korake od njega oprostila uz veliku zahvalu, monografiju Čačinaca te želju da napravi veliku sportsku karijeru.

Utakmica je bila zanimljiva, veterani su pokazali da i dalje imaju “mekanu ruku” i znaju odigrati sjajne akcije, a na kraju, iako je potpuno nevažno, slavila je domaća Mladost.

– Presretan sam što se sve ovo organiziralo jer kao Čačinčanin želio sam na neki način pomoći svom mjestu i stradalom klubu NK Mladost nakon poplave. Hvala mojim Čačinčanima što su pokazali veliko srce, te bivšim suigračima što smo ponovno zaigrali zajedno kao nekada. Posebnom mi je drago što sam i sina, koji je također hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama, doveo da vidi atmosferu u Čačincima i baci loptu u koš u mjestu gdje mu je otac sportski i košarkaški odrastao. Hvala svima, vjerujem kako smo stvorili jedno divno prijateljstvo između dva kluba – rekao je Jure Krmpotić.

Na kraju je sav skupljeni prihod zbrojen i sve će biti uplaćeno Nogometnom klubu Mladost za pomoć u obnovi i daljnjem radu.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content