Održana 2. sjednica Kulturnog vijeća Grada Virovitice: Razmatrali su se programi ustanova i udruga kulture za sljedeće razdoblje

Nakon što je krajem svibnja konstituirano Kulturno vijeće Grada Virovitice kao savjetodavno tijelo gradonačelnika, danas (utorak) je održana 2. sjednica.

Na sjednici su se razmatrali programi ustanova i udruga kulture za sljedeće razdoblje kako bi se na temelju istih napravio plan suradnje ustanova i udruga u ovoj godini. Na temelju toga plana izraditi će se plan razvoja kulture koji bi u skladu sa Strategijom razvoja kulture Republike Hrvatske odredio razvoj kulture Grada Virovitice.

Ovaj strateški dokument će još jače razviti kulturu po kojoj je Virovitica prepoznata i prepoznatljiva u Republici Hrvatskoj i izvan nje, što potvrđuju brojne međunarodne nagrade naših ustanova i udruga u kulturi.

– Nadamo se da ćemo do kraja ove godine izraditi ovaj strateški dokument, predložiti ga Gradonačelniku te ga objaviti na javnu raspravu prije nego isti bude upućen na donošenje kako bi svi dionici u kulturi i oni vezani uz kulturu mogli uputiti svoje primjedbe i sugestije. Također, ovim dokumentom još ćemo snažnije uključiti kulturu u razvoj turizma na području grada Virovitice– izjavio je predsjednik Kulturnog vijeća Miran Hajoš.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content