Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca proslavila svoj dan: Nagradili najuspješnije učenike

Jelisavac je u srijedu proslavio dan svoje škole. Otvorili su vrata brojnim mještanima koje je na početku pozdravila ravnateljica škole Ljerka Ćorković. Koliko je ova ustanova važna za život mjesta, govore i mnogi postignuti rezultati na raznim natjecanjima, kako županijskim i državnim tako i međunarodnim, a naziv ovogodišnjeg Dana škole je “Rastimo u radosti”.

– Lipanj je za nas poseban mjesec jer već tradicionalno slavimo dan škole i prigoda je to da se sastanemo sa našim suradnicima, roditeljima i brojnim gostima i pokažemo radost stvaralaštva i što smo sve za njih pripremili i radili cijele nastavne godine koja je već gotovo za nama. Ova godina je bila dobra sa nizom aktivnosti koje nas obogaćuju i pomažu učenicima da budu bolji učenici, ali i bolji ljudi. Imali smo niz vanjskih suradnika, radionica i predavanja za učenike i djelatnike, ali i vrlo bogatu izvan učioničku nastavu, terensku nastavu, školu u prirodi, jednodnevne izlete, obuku plivanja. Bili smo uključeni u brojne projekte, a proveli smo i jedan školski projekt, te smo također bili ponosni domaćini smotre Slovenčina moja. Posjetili su nas književnica i mađioničar, a posebno bih naglasila naše humanitarne ekološke akcije jer su one od posebne važnosti. Njima želimo odgajati naše učenike za suživot s drugim ljudima i empatiju prema ljudima u potrebi koji su vrlo često tu, u našoj neposrednoj blizini – rekla je ravnateljica. 

Dan škole prigoda je i da nagrade najuspješnije učenike i učitelje. Tako su nagrađeni osmaši koji su tijekom školovanja imali uspjeh 5.0 te učenici koji su ostvarili odlične rezultate na različitim natjecanjima. 

Gradonačelnik Krešimir Kašuba se obratio nazočnima te izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima učenika i nastavnika, kao i aktivnostima koje su provodili izvan škole i sudjelovanjima na raznim natjecanjima. 

– Ponosni smo na vaše uspjehe i rezultate koje ste postigli na raznim natjecanjima, ali i na svakodnevni rad učitelja i njihovu posvećenost vašem obrazovanju i odgoju. Ova škola je vrlo važna za naš grad jer odgaja generacije mladih, talentiranih, uspješnih pojedinaca koji će u budućnosti svojim znanjem i radom pridonositi uspjehu našega grada – rekao je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš; foto; Grad Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content