Počeli radovi na velikom projektu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici

U listopadu 2022. godine, na Danima poljoprivrede u Puli, uručeni su ugovori iz mjere 7.4. podmjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” – za tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije. Jedan od njih je i projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici. Upravo je danas (petak), u sklopu Dana općine Špišić Bukovica i proslave Ivanja, položen kamen temeljac za dogradnju zgrade DV “Čarobna šuma”.

Kroz ovaj hvalevrijedan projekt rekonstrukcije dogradit će se postojeći vrtić, u kojem će tada, u “jasličkim skupinama” mjesto pronaći novih 50-ero djece. Projekt je vrijedan 7.987.006 kuna, a sufinanciran je u iznosu od 7.515.600 kuna.

Temeljni kamen položili su polaznici dječjeg vrtića zajedno s ravnateljicom Anom Šantić, a pridružili su im se i saborska zastupnica Vesna Bedeković, zamjenik župana Marijo Klement, kao i domaćin, općinski načelnik Hrvoje Miler. Početak izgradnje novog vrtića blagoslovio je župnik Župe sv. Ivana Krstitelja, velečasni Krunoslav Siroglavić.

IMG_9475_1000x666

Nazočnima se obratila ravnateljica dječjeg vrtića Ana Šantić rekavši kako se nada da će nova zgrada osigurati mjesto za svako dijete koje roditelji odluče upisati u vrtić.

-Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje na polaganju kamena temeljca za naš novi vrtić. Ponosna sam na našeg osnivača, Općinu Špišić Bukovica, koja je prepoznala značaj predškolskog odgoja i obrazovanja te se nakon nepune tri godine od osnivanja i otvaranja naše Čarobne šume odlučila za ovaj hvalevrijedan projekt. Koristim priliku zahvaliti se na uspješnoj dosadašnjoj suradnji. Nadam se da ćemo u novoj zgradi osigurati mjesto za svako dijete koje roditelji odluče upisati u vrtić. Uz stručno i kvalitetno osoblje i pomno osmišljene programe, sve nas veseli činjenica što ćemo većem broju djece postati drugi dom i biti dio njihova odrastanja. Ovih dana iz naše Čarobne šume odlazi treća generacija predškolaca. S radošću i tugom se opraštamo od njih, a s veseljem iščekujemo nove generacije radi kojih smo danas ovdje. Hvala svim roditeljima na suradnji i na ukazanom povjerenju – rekla je tom prigodom ravnateljica Ana Šantić.

IMG_9466_1000x667

Općina Špišić Bukovica doista je uložila izuzetne napore u području predškolskog odgoja, a više o tome moglo se danas čuti i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

-Da bi radovi službeno i započeli, potrebno je, simbolično, položiti kamen temeljac, što smo danas i učinili, a ovaj događaj odlično se uklopio u ovogodišnje obilježavanje Dana općine Špišić Bukovica – Ivanja. Izvođač radova bit će tvrtka Prajo d.o.o. iz Lukača s kojom smo prethodnih dana potpisali ugovor. Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu prijave za ovaj natječaj na kojemu smo dobili potrebna financijska sredstva za dogradnju vrtića. Završetak radova očekujem početkom rujna iduće godine, kada bi u novu zgradu vrtića trebali krenuti prvi polaznici. Nadam se da više nećemo imati problema s kojima smo se susreli ove godine, kada nismo uspjeli upisati svu djecu u naš vrtić. Ovim projektom želimo doprinijeti boljoj kvaliteti života na području općine. Nadam se da će i nova zgrada vrtića biti dodatan poticaj za povećanje obitelji i ostanak mladih obitelji ovdje na području općine Špišić Bukovica – rekao je načelnik Hrvoje Miler.

IMG_9457_1000x667

Početku radova nazočili su predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, predsjednica Općinskog vijeća Općine Špišić Bukovica Sanja Stubičar, načelnici Goran Doležal (Općina Suhopolje), Josip Vučemilović – Jurić (Općina Gradina) i Berislav Androš (Općina Sopje), načelnik PU virovitičko-podravske Marcel Štrok…

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content