TEDx konferencija u virovitičkoj Knjižnici: Govornici Sandra Pocrnić Mlakar, Miodrag Šajatović, Matej Sudar i Mirna Šenjug

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica danas (petak) organizira TEDx konferenciju. Govornici na TEDx Virovitica Library bit će Sandra Pocrnić Mlakar s temom „Žanrovi i priručnici povezuju publiku“, Matej Sudar govorit će na temu „Fokus kao alat za uspjeh“, Miodrag Šajatović podijelit će svoje iskustvo pod temom „Poduzetnik u 47. – medijski projekt iz inata“, a Mirna Šenjug Novak kako „Uspjeh vrlo često nastaje iz katastrofe“.  

– Na prvu konferenciju smo kao govornike odlučili pozvati Virovitičane koji su svojim radom i djelom zaslužili nacionalni ili globalni uspjeh na području profesionalnog djelovanja. Želja nam je da ideje na kojima temelje svoja dostignuća podijele s nama u lokalnoj zajednici – ističu iz Knjižnice, te naglašavaju kako je svojim utjecajem TEDx postao simbol promjene i inspiracije. 

unnamed

ŠTO JE TEDX?

TEDx je program lokalnih, samostalno organiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu prezentiranja.

Skraćenica TEDx označava „samostalno organiziran TED događaj” (independently organized TED event). TEDx konferenciju organiziraju volonteri. 

Svaka konferencija ima svoj jedinstveni identitet, a njeni govornici nude inspirativne i edukativne prezentacije u trajanju od 18 minuta ili manje. TEDx je koncept koji je nastao kao rezultat popularnosti TED (Technology, Entertainment, Design) konferencija, poznatih po kratkim, upečatljivim govorima koji potiču na razmišljanje.

TEDx konferencije omogućavaju pojedincima i grupama da samostalno organiziraju lokalne verzije takvih konferencija, približavajući TED iskustvo svojoj zajednici. ­­­­­­­­­­­­­­­­­Privlače raznovrsne govornike iz različitih polja kao što su tehnologija, umjetnost, znanost, kultura, poslovanje i društvo. Govornici dijele svoje ideje, iskustva i vizije s publikom, a često se fokusiraju na rješavanje društvenih, tehnoloških i ekoloških izazova s kojima se suočava svijet.

Pružaju tako platformu za širenje ideja koje mijenjaju svijet. Konferencije potiču inovacije, dijaloge i inspiriraju ljude da razmišljaju na nove načine, a često privlače entuzijaste, akademike, poduzetnike i ljude iz različitih struka koji žele doprinijeti zajednici i podijeliti svoje znanje.

(www.icv.hr, GKiČ Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content