TIE FLY 60-ak luksuznih vozila vrijednih više od 20 milijuna eura dolazi u Virovitičko-podravsku županiju: Donosimo detalje

Reli superauta, u sklopu turističko-gastronomskog projekta “Tie Fly”, idućeg tjedna, od 9. do 11. lipnja, dolazi u Viroviticu. Riječ je o prvom izvornom “domaćem” turističko-gastronomskom i automobilističkom projektu koji promovira ljepotu Hrvatske te gastronomiju diljem Lijepe naše, a koji se provodi posljednjih 8 godina.

– Smatram da Virovitica i Virovitičko-podravska županija imaju jako puno toga za ponuditi gostima i sudionicima ove manifestacije, a u sklopu “Tie Fly-a” pokazat ćemo im ljepote Papuka, Geo info centra, same Virovitice te dvorca Janković. Nadamo se kako će naše aktivnosti potaknuti i druge na slična događanja, te da će u konačnici još više turista posjetiti ovaj kraj- rekao je Robert Bajs, predstavnik organizatora, te naglasio kako na područje županije dolazi 60-ak vozila vrijednosti preko 20 milijuna eura.

Kako je već spomenuto, naglasak se u ovom projektu uvelike stavlja i na gastronomiju koja posebno fascinira strance, a to je potvrdio Davor Ivanjko, jedan od organizatora ovog događaja.

– Želja nam je pokazati da Hrvatska nisu samo more, škampi i školjke, već da i naša Slavonska ravnica ima što za ponuditi. Vjerujem kako će naši gosti i sudionici manifestacije to prepoznati, te će Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju zaokružiti na svojoj karti kao jednu destinaciju gdje će dolaziti i uživati kako u ljepotama, tako i u dobroj hrani- rekao je.

Kako je istaknuo gradonačelnik Ivica Kirin, bit će ovo još jedna dobra prilika koju će grad Virovitica iskoristiti za okretanje nove stranice u razvoju turističkog sektora.

– Hrvatska je prekrasna zemlja koju i dalje treba otkrivati i upravo zato želim pohvaliti organizatore koji su odlučili posjetiti i ovaj dio Slavonije. Virovitica ima svoje brendove, svoj dvorac, a upravo s njima želimo prezentirati naše ljepote, kulturnu baštinu i mnoge druge stvari koje možemo ponuditi našim posjetiteljima. Ova prilika pruža nam mogućnost da okrenemo novu stranicu u razvoju našeg turističkog sektora te da dodatno pobudimo zanimanje za naš grad- rekao je Kirin.

Savršena kulisa za ovaj događaj bit će dvorac Pejačević, odnosno Gradski muzej Virovitica, što je potvrdila i ravnateljica Mihaela Kulej.

– Moram još jednom napomenuti našu suradnju s Gradom Viroviticom i drago mi je da i na ovaj način možemo dodatno povećati vidljivost, kako samog projekta, tako i Muzeja, ali i našeg prekrasnog grada. Vjerujem kako će slika koju ćemo poslati diljem Lijepe naše, ali i šire potaknuti i druge da nas posjete, a mi ćemo ih spremno dočekati- rekla je Kulej.

Što će sve posjetitelji u sklopu Tie Fly-a proći, otkrila je direktorica Turističke-zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

– Karavana luksuznih vozila proći će ovom prilikom kroz dva UNESCO područja, ali i dijelom Plemićke rute, upoznat će naše kurije i dvorce te vjerujemo da će se ovom prilikom oni sami, kao i šira javnost, zainteresirati za povratak i dolazak u Virovitičko-podravsku županiju. Vjerujem kako će biti pozitivno iznenađeni te da će upoznati kako je naša županija upravo ono što promoviramo: Neočekivano lijepa, neočekivano blizu, neočekivano plemenita i neočekivano zelena- zaključila je Jakelić.

Organizatori su ovom prilikom otkrili da svi zainteresirani mogu doći pogledati vozila i slikati se s njima prvog dana održavanja susreta, u petak 9. lipnja od 20 sati ispred dvorca Pejačević.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content