U sklopu obilježavanja Dana općine Donja Motičina, održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U povodu blagdana Presvetog Srca Isusovog, u tijeku je obilježavanja Dana općine Donja Motičina. U sklopu obilježavanja danas (četvrtak) je održana je svečana sjednica Općinskog vijeća uoči koje je, polaganjem vijenaca i lampiona, odana počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i poginulim hrvatskim braniteljima ispred njihovog spomen obilježja. Počast su odali izaslanik i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba, izaslanik gradonačelnika grada Orahovice Tomislav Katalinić, te niz načelnika susjednih i drugih općina s područja Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, među kojima načelnik Feričanaca Marko Knežević, Đurđenovca Hrvoje Topalović, Podgorača Ivan Đanić, te hrvatski branitelji, gospodarstvenici, sportaši, vatrogasci i mnogi drugi.

Nakon uvodnih riječi pozdrava predsjednice Vijeća Ružice Mikičić, obratio se načelnik Željko Kovačević naglasivši kako se na području općine puno radilo i što je posebno vrijedno jednako u svakom općinskom naselju.

– I godina iza nas prepuna je realiziranih i projekata u pripremi, iznimno važnih za razvoj naše cijele općine i prije svega ostanka mladih na ovom području. Izgrađena je nova zgrada te uređeno parkiralište ispred NK Motičina, započeo je najveći projekt u našoj povijesti, projekt aglomeracije koji vršimo u svim našim naseljima, opremili smo zgradu postojećeg DVD, a uskoro očekujemo i intenziviranje projekta izgradnje novog vatrogasnog doma. Za naše umirovljenike obnovili smo prostor bivšeg Astora, a u istom prostor i naš KUD će dobiti prostor za rad. Rekonstruirali smo pješačku stazu od središta mjesta do mjesnog groblja, a ono što smo govorili svih ovih godina to i radimo, a to je kompletna obnova svih ulica nakon što prođu radovi na aglomeraciji, dakle nema krpanja, sve ide novo, nov asfalt i javna rasvjeta. Uskoro ćemo početi s realizacijom uređenja Industrijske zone. Jučer smo iz državnog ureda od državne tajnice Ministarstva prostornog uređenje, graditeljstva i državne imovine dobili potvrdu da dobivamo zemljište i kako se čeka samo potpis ministra da možemo početi s izgradnjom. Isto tako odrađeno je niz projekata u našim naseljima Seoni i Gornjoj Motičini što nam je jako važno. Napomenuo bih da uskoro krećemo i s projektom izgradnje pješačko-biciklističke staze od Seone do Donje Motičine. Hvala svima koji su nam pomogli, Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi na odličnoj suradnji, županu Ivanu Anušić i OBŽ na velikoj podršci i pomoći, svim ministarstvima i institucijama bez kojih sve ovo ne bilo moguće– rekao je načelnik Željko Kovačević.

Dan-opcine-Donja-Moticina-svecana-sjednica-7-Custom

S nekoliko prigodnih riječi u ime načelnika općina obratio se načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović izdvojivši jedna zanimljiv podatak, kako mnogi nazočni potječu upravo iz Donje Motičine.

– Korijene iz ovog mjesta vučemo kolega načelnik Marko Knežević i ja, a isto tako i dožupan Josip Miletić, tako da nam je svima uvijek drago doći ovdje, a velika čast i govoriti. Što se tiče svih postignuća ove općine ona su doista ogromna i hvalevrijedna, realiziraju se kapitalni projekti važni za siguran i normalan život mještana, ali važno je reći da se ne staje već se ide stalno naprijed i rađaju se nove ideje u sinergiji i suradnji s OBŽ-om, Vladom RH i ministarstvima te naravno i nas susjednih općina i to je jako važno jer samo zajedno možemo donijeti našim općinama puno – rekao je Topalović.

Dan-opcine-Donja-Moticina-svecana-sjednica-9-Custom

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba istaknuo je odličnu suradnju grada i općine te čestitao načelniku Kovačeviću i njegovom timu na iznimnim uspjesima u ostvarivanju vrijednih projekata u proteklih godinu dana.

– Vidljivo je da je u ovoj općini napravljeno puno i to je jasna vizija i rad jednog odličnog tima te vrhunske suradnje sa svima, od grada Našica preko susjednih općina, institucija i ustanova, do ministarstava i Vlade RH. To je ono što je nužno za realizaciji svih projekata. Ponosan sam što Grad Našice i Općina Donja Motičina zajedno rade na projektu aglomeracije koja je danas jedna od najboljih u cijeloj Hrvatskoj. Promijenili ste vizuru ove općine i ono što je najvažnije, podignuli kvalitetu života i to je za veliku pohvalu i čestitku. Siguran sam da će se tako i nastaviti uz ovaj odličan tim na čelu s načelnikom Kovačevićem, a Grad Našice i ja osobno smo vam uvijek čvrsti prijatelj i suradnik– rekao je Kašuba.

Dan-opcine-Donja-Moticina-svecana-sjednica-10-Custom

Izaslanik i zamjenik župana OBŽ Josip Miletić također je pohvalio načelnika Kovačevića i njegov tim za vrhunske rezultate i uspjehe u povlačenju europskih sredstava te naglasio kako će Županija ovoj vrijednoj i aktivnoj općini uvijek biti partner i prijatelj.

– Kada imate prijatelje onda se uvijek može ići prema naprijed. Tako je Općina Donja Motičina uvijek prijatelj Županiji i zajedno stvaramo bolje uvjete za život mještana ove općine. Danas je vidljivo da je itekako podignut standard života u ovoj općini, pomaže se i potiče sve od gospodarstva do udruga, i to nije lako, ali vidljivo je da uspijevate i ja vam čestitam na tome. Mi kao županija pomažemo koliko možemo, a ovdje bih istaknuo kako surađujemo s općinom u izgradnji ceste koja će povezati Seonu i Gornju Motičinu koja će uskoro biti završena, a vrijednost ove investicije je 7 milijuna kuna. Moram biti ponosan na sve što zajedno činimo i na vas kao općinu u našoj Županiji koja srcem radi za boljitak svih svojih mještana– zaključio je dožupan Miletić.

Dan-opcine-Donja-Moticina-svecana-sjednica-11-Custom

Na kraju sjednice uručeno je i jedno općinsko priznanje i to za dugogodišnji predan rad u zaštiti od požara, a dobio ga je predsjednik VZ grada Našica Vlatko Gašić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content