VIDOVO 2023. Do kraja tjedna koncerti Jelene Rozge, Jacquesa Houdeka, Lidije Bačić i Cecilije: Evo što vas još sve očekuje

U povodu proslave Dana općine – Vidova, Pitomačane i njihove goste do kraja ovog tjedna  očekuje bogat i raznovrstan program za sve generacije. U četvrtak, 15. lipnja, na sam blagdan svetoga Vida, bit će održano polaganje vijenaca kod spomen-obilježja i svečana sjednica Općinskog vijeća s početkom u 10 sati, a na kraju dana svi posjetitelji moći će uživati uz stare, ali i nove hitove Jelene Rozge koja će nastupiti na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21 sat.

Petak, 16. lipanj, rezerviran je za prvu revijalnu večer jubilarnog 30. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2023., posvećenu autoru Vladimiru Smiljaniću, koji će se održati u Centru za kulturu „Drago Britvić“ s početkom u 20 sati. Nakon festivala, na Trgu kralja Tomislava ovu glazbenu večer svojim koncertom u centru Pitomače uveličat će Jacques Houdek.

Subotnji dan, 17. lipanj, započet će tradicionalnom Pitomačkom biciklijadom u 9 sati, a proslava Dana općine Pitomača nastavlja se na Trgu kralja Tomislava od 17 sati kada kreće natjecanje u pripremi goričkog paprikaša te će svi posjetitelji moći degustirati pripremljene paprikaše. U isto vrijeme udruge i OPG-ovi s područja općine te Sportska zajednica općine Pitomača predstavljat će svoj rad. A također održat će se i oldtimer show stare poljoprivredne mehanizacije te izložba oldtimer automobila. U 18 sati, na rasporedu je otvorenje vježbališta na otvorenom, a kao šećer na kraju subotnje večeri u 21.30 sati u središtu Pitomače nastupit će Lidija Bačić.

Proslava se nastavlja i u nedjelju, 18. lipnja u 11 sati, kada će se na Trgu kralja Tomislava održati izložba obrtnika općine Pitomača, dok će se u 16 sati u Kinu Pitomača odigrati  kazališta predstava za djecu pod nazivom „Bibi i Bubi“ Kerekesh Teatra. Nedjelja će se nastaviti drugom večeri Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pod nazivom „Večer novih pjesama“ u 20.15 sati, a nedjelju večer obilježit će i koncert Cecilije u 22.30 sati u centru Pitomače čime će završiti vikend proslava Dana općine Pitomača.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content