VIDRA u suradnji s dionicima iz osam zemalja prijavila projekt “RE-START SKILLS” u vrijednosti većoj od 3 milijuna eura

VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji sa 17 partnera i 7 pridruženih partnera, prijavila je projekt RE-START SKILLS u okviru programa Interreg Danube u vrijednosti 3.053.542,73 eura.

Projekt se odnosi na jačanje kapaciteta dionika svih uključenih zemalja koji imaju značajnu ulogu u kreiranju projekata i regionalnom razvoju, a odnosi se na dvije specifične teme: zelena i digitalna tranzicija. Kroz projekt provest će se brojne edukacije i kreirati materijali za edukaciju koji će uključivati i akcijske planove za ta područja primarno u sektoru energetike i industrije 4.0/5.0, kako bi se osnažili svi krajnji korisnici koji će u financijskoj perspektivi 2021.-2027., a pritom prijavljivati projekte i realizirati investicije iz navedenih područja.

U tu svrhu u svakoj državi koja je uključena u konzorcij, formirat će se i Info točke koje će biti na raspolaganju svim zainteresiranim građanima kao i E-platforma koja će uz tehničke informacije i trendove služiti i kao forum za traženje partnera za potencijalne međunarodne i transnacionalne suradnje u planiranim budućim Pozivima za dostavu projektnih prijedloga iz EU fondova.

U konzorciju sudjeluju organizacije iz Hrvatske, Njemačke, Češke, Bugarske, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, pretežno iz djelokruga agencija za regionalni razvoj te stručnih institucija za područja energetike, zelene tranzicije i cirkularne ekonomije.

(www.ravidra.hr, foto: ilustracija, Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content