Vinatlon u Baranji: Uz kušanje vina s najdužeg vinskog stola, guranje bačvi uzbrdo, nastup Gorana Karana i druge atraktivne zanimljivosti

Vinoljupci neće dugo čekati na iduću vinsku poslasticu jer već idući vikend, 24. i 25. lipnja u Baranji ih očekuje Vinatlon s nešto opširnijim ovogodišnjim programom.

Uz kratka i zanimljiva vinska svjedočanstva, izložbe, bogatu ponudu baranjskih gastro delicija te gostovanja vinskih znalaca iz cijele regije, program je upotpunjen konferencijom “Vinski turizam – lokalni pristup i europske perspektive” koja će se održat 23. lipnja u novoj vinariji Belje u Kamencu. Uoči konferencije brojni će gradovi i općine s istoka Hrvatske potpisati Povelju o suradnji vinskih destinacija “Inter Vitis – Povelja o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma” s drugim vinskim europskim vinskim regijama. Prilika je to da svoja iskustva o vinu i turizmu, vinu i baštini te vinu i destinaciji iznesu sudionici konferencije iz Hrvatske i susjednih zemalja, a domaćin će se predstaviti radionicom Vino i gastronomija na baranjski način.

Za posjetitelje se Stari podrum Belja u Kneževim Vinogradima otvara u petak u 19 sati kada će se dodijeliti diplome najboljima na prestižnom ocjenjivanju vina “Šampion Dunava”. Kako i priliči kulturom i tradicijom bogatoj Baranji, neizostavan je i kulturno-umjetnički program koji će posjetitelji pratiti kušajući najbolja vina s Dunava s “Najdužeg vinskog stola”.

I sve to, tek je zagrijavanje za Vinske sportske igre koje slijede u subotu, 24. lipnja 2023. godine u Reformatorskom surduku u Zmajevcu. Već u 10 sati se otvara “Vinski krug” nudeći posjetiteljima obilazak viske ceste Baranje u pratnji turističkih vodiča te obilazak Parka prirode Kopački rit vožnjom brodom.

U 15 sati starta Vinatlon, jednako kao i prethodnih godina – Bačvatlonom – poznatim baranjskim sportom jednako atraktivnim ženama i muškarcima kao i svim generacijama. Bačve su spremne, prijave su još uvijek u tijeku, a najspretnije i najsnažnije ekipe u guranju vinske bačve uzbrdo neće ostati žedne jer su organizatori i ove godine pripremili mirišljave i tekuće nagrade.

-Čak i ako se ne okušate u Bačvatlonu, još uvijek su pred vama dobra rashlađena vina ovogodišnjeg Vinatlona koji je otvoren sve do kasnih večernjih sati kada slijedi koncert Gorana Karana i Vagabundo Banda – ističu organizatori.

Na ovogodišnjem Vinatlonu posjetiteljima će se predstaviti vodeći vinari baranjskog vinogorja, nudeći svoja najbolja vina. A kako bi se mogli u potpunosti opustiti i uživati u atmosferi ovogodišnjeg Vinatlona organizatori su pripremili “all inclusive” uslugu. Osim kotizacije, posjetiteljima iz Osijeka osiguran je i prijevoz, a rezervacije se mogu napraviti na linku Vinatlon.

(www.icv.hr, tj)

naslovna 2
Foto: Biljana Butka

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content