Za područje grada Orahovice i općine Voćin, zbog poplava u lipnju, proglašena je prirodna nepogoda

Na prijedlog gradskog i općinskog povjerenstva Orahovice, odnosno Voćina, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zbog prekomjernih oborina u lipnju, uslijed kojih su nastale poplave, proglasio je prirodnu nepogodu za područje grada Orahovice i općine Voćin.

Zbog poplava, na navedenom području nastale su velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima i plastenicima, te gospodarskim objektima i popratnoj infrastrukturi.

Obvezuju se gradsko i općinsko povjerenstvo za procjenu šteta Orahovice odnosno Voćina, da u roku od 15 dana, od proglašenja prirodne nepogode, izrade – prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te ga dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda putem Registra šteta.

Do sada je, na prijedlog općina i gradova, župan Andrović, proglasio prirodnu nepogodu (poplava i tuča) za područja 12 općina (Pitomača, Špišić Bukovica, Gradina, Suhopolje, Nova Bukovica, Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Sopje, Zdenci, Voćin nap.a.) i tri grada (Virovitica, Orahovica, Slatina nap.a.)

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content