Zaplijenjeno 868 kilograma marihuane: Proizvodnju i preradu industrijske konoplje 40-godišnjak pretvorio u uzgoj marihuane

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 40-godišnjak od travnja 2020. godine do 13. lipnja 2023. godine na adresi prebivališta na području općine Bizovac zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje te neovlašteno uzgojio neutvrđenu veću količinu biljaka konoplje tipa droge marihuana.

Biljke je potom prerađivao i pakirao radi daljnje preprodaje. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku je 13. i 14. lipnja na području općine Bizovac obavljeno više pretraga domova i drugih prostora koje koristi 40-godišnjak.

Tijekom pretraga policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli oko 868 kilograma marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

IMG 0245 resize

(www.icv.hr, tj, foto: PU osječko-baranjska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content