Završnom priredbom OŠ Petra Preradovića Pitomača oprostila se od osmaša: Helena Jakšić ponijela titulu najučenice škole

Jučer (ponedjeljak) je u sportskoj dvorani održana završna školska priredba učenika Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača. I ove godine učenici i njihovi učitelji pripremili su program kojim su se oprostili od osmaša.

Prisutnima se na početku obratio ravnatelj škole Igor Maresić.

-Još jedna nastavna godina je pri kraju, a bila je, po svemu sudeći, vrlo uspješna i drugačija od dosadašnjih nastavnih godina. Potrudili smo se svojim raznovrsnim školskim kurikulumom, bogatom ponudom izvannastavnih aktivnosti, raznovrsnim školskim programima, školskim i međunarodnim projektima povećati kvalitetu svog rada. Stvarali smo povoljno ozračje za uspješno učenje i njegovali dobre međuljudske odnose između nastavnika, učenika i roditelja. Naši prioriteti u razvojnom planu bili su usmjereni na poboljšanje uvjeta rada u školama i osuvremenjivanju nastave modernom tehnologijom, ali s učenikom u središtu pozornosti. Talentirani i visoko motivirani učenici na taj način pod stručnim vodstvom svojih mentora postižu vrhunske rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost i razvoj društva. Siguran sam da će se to dokazati i u našim nastojanjima da u ovim izazovnim vremenima stvaramo bolju budućnost za našu djecu i naš kraj – rekao je ravnatelj Maresić.

Već tradicionalno, u programu su nastupili i učenici osmih razreda koji su svojim nastupom zahvalili učiteljima. Završnu priredbu uveličao je školski zbor, Emma Živko izvedbom pjesme „Pjesma u mojoj glavi“, Dorian Jakupec na gitari, plesna skupina i Jakov Mađar koji je izveo monolog „Prvi sudar“ te osmaši koji su izveli scenski prikaz o tome kako preživjeti osnovnu školu. Također, prozvani su učenici i sportska društva koji su ostvarili zavidne rezultate kako na školskim, tako i na županijskim natjecanjima, ali i oni koji su sudjelovali i na državnim natjecanjima.

Ovogodišnju titulu najbolje učenice podnijela je Helena Jakšić koja se je svih osam godina postizala odlične ocijene, ali i rezultate na raznim natjecanjima. 

(www.icv.hr, ib, Foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content