Povjerenstvo UNESCO-a u obilasku Parka prirode Papuk: Cilj je revalidacija za nastavak nošenja titule UNESCO geo parka

Na području Parka prirode Papuk u protekla tri dana boravi Povjerenstvo za revalidaciju Parka prirode Papuk kako bi Park ostvario produženje statusa svjetskog Geoparka. Park prirode Papuk je predstavio svoj napredak kao Geopark ostvaren u protekle četiri godine u infrastrukturnom smislu, a Povjerenstvo je obavilo revalidaciju Parka te je upoznata i s predstavnicima gradova i županija na području Parka:

– Povjerenstvo svjetskih geo parkova u trodnevnom je posjetu kod nas i ocjenjuje napredak koji smo postigli u protekle četiri godine. Mi kao kolektiv, kao Javna ustanova, držimo da smo se maksimalno potrudili opravdati status svjetskog geo parka jer smo u tom periodu, koji je iza nas, realizirali niz više nego uspješnih projekata koji su se pokazali opravdanim i korisnim. Siguran sam kako ćemo zadržati taj nama važan status i kako će se Povjerenstvo uvjerit u ljepotu i vrijednost našeg parka– rekao je ravnatelj Parka Alen Jurenac.

Povjerenstvo je danas posjetilo orahovačko Jezero gdje im je domaćin bio izaslanik gradonačelnika Saše Ristera, Tomislav Katalinić. Potom je uslijedio posjet tvrtki Radlovac gdje ih je ugostio direktor Nenad Sabljak prikazavši sve ono što ova tvrtka čini kako bi podigla razinu promocije Parka i turizma općenito, a na kraju su posjetili i partnera Parka prirode Papuk, OPG Kleić, proizvođača domaćih kozjih sireva. Na OPG-u Kleić Povjerenstvu se predstavio i Red vitezova Ružice grada iz Orahovice kao također partner Parka prirode prezentirajući povijest grada i kompletnog ovoga kraja.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content