U orahovačkoj Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama “Jaglac” održana završna konferencija treće faze projekta “Zaželi”

U kući Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica, održana je završna konferencija projekta “Učim, radim, pomažem – faza III”, koji je u provedbi u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” te u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

U nazočnosti zaposlenica na projektu, predsjednice “Jaglaca” Đurđe Šimatović, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera te partnera na projektu, o provedbi je pričao voditelj istog Robert Terfaloga.

-Ukupna vrijednost projekta je 65.437,31 eura ili 493.037,50 kuna, a sufinanciran je od strane Europske unije, odnosno iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt je deset žena pripadnica ciljane skupine bilo zaposleno na poslovima potpore i podrške krajnjim korisnicima, a 60 krajnjih korisnika je koristilo usluge potpore i podrške u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te uključivanju u život zajednice. Cilj projekta bio je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za pripadnice ranjivih skupina na području djelovanja Udruge Jaglac zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, za brigu o krajnjim korisnicima kojima je ta briga i skrb itekako nužna. Hvala svim djelatnicama na predanom radu i nadam se vrlo brzo nastavku ovog projekta – rekao je Terfaloga.

Zazeli-Jaglac-2

Predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatovića također se zahvalila djelatnicama na iznimno marljivom radu te posebno istaknula dvije djelatnice, Milevu Samardžić i Svjetlanu Krmpotić, koje je ovaj posao doveo do zaslužene mirovine.

-Moram se zahvaliti doista svim partnerima koji su nam bili velika i krucijalna pomoć u kompletnoj provedbi. Projekt je prošao na najbolji mogući način, korisnici su presretni, kao i djelatnice, a posebno bih naglasila kako je ovaj naš projekt doveo Milevu i Svjetlanu do zaslužene mirovine i to je jedan pokazatelj koliko ovaj projekt vrijedi. Očekujemo raspisivanje novog natječaja, po nekim neslužbenim informacijama to bi trebalo biti već sada u ovom mjesecu, ali kad god bude, mi smo spremni i javljamo se – rekla je Šimatović.

Mileva Samardžić zahvalila se “Jaglacu” na pruženoj prigodi koja joj je donijela odlazak u mirovinu.

-Moram se prvo od srca zahvaliti udruzi koja mi je pružila ovu prigodu da odradim potrebno vrijeme koje mi je nedostajalo da mogu u mirovinu koju sam, iskreno, jedva čekala. Ipak, žao mi je korisnika, mojih baka i djedova koji su mi prirasli srcu, a sada pate i zato bih voljela da što prije krene nova faza ovog projekta jer tim ljudima doista treba takva usluga. Najviše bih se zahvalila predsjednici Đurđi Šimatović koja mi je jako puno pomogla da dobijem ovu priliku – rekla je Mileva.

Zazeli-Jaglac-1

Gradonačelnik Saša Rister pohvalio je Udrugu Jaglac na ponovno vrhunski odrađenom projektu.

-Čestitao bih Udruzi Jaglac koja je još jednom na odličan način realizirala jedan svoj projekt i uspješno ga privela kraju. I Grad Orahovica je u ovom projektu i mi ćemo uskoro imati završnu konferenciju pa znam koliki je to posao i trud. Došla je neslužbena informacija kako bi uskoro trebao biti raspisan novi natječaj i to bi trebao biti onaj veliki projekt u trajanju od tri godine i svi se nadamo da će tako i biti i da ćemo svi što prije početi s provođenjem novog projekta. Korisnici su svima nama najvažniji, njima uz pomoć nasušno treba taj kontakt, druženje i zagrljaj i nadam se da ćemo svi zajedno u novoj fazi činiti i dalje sve što možemo da im pomognemo – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content