1. ŽNL Drava u golijadi slavila kontra Omladinca, Nemčec s četiri pogotka srušio Plave, nakon drugog kola ljestvicu predvode Sveti Đurađ i DOŠK

U prvom susretu drugog kola 1. županijske nogometne lige, Mladost iz Vukosavljevice došla je do tri boda na gostovanju u Jugovom Polju rezultatom 5:1. Prvo ime susreta bio je Mateo Nemčec, koji je postigao četiri zgoditka za gostujuću momčad, dok je jednog pridodao Ivica Jurić. Jedini pogodak za Plave upisao je Dominik Kralj.

Sveti Đurađ je na Ciganki u Josipovu svladao domaći Dinamo 2:0. Prvi pogodak postigao je Mihael Tambolaš u 64. minuti, a drugi Dino Gabrić u posljednjim trenucima susreta. Ovim trijumfom momčad Mihaeal Timera izbila je na vodeću poziciju.

Do pobjede na gostovanju došao je i DOŠK iz Dolaca, koji je bio bolji od Podravca u Sopju rezultatom 2:1. Dolčane je u prednost doveo Marijan Šalek u 14. minuti. Na 1:1 poravnao je Josip Mareković u 55. minuti. Pitanje pobjednika svojim pogotkom u 70. minuti riješio je Luka Zeman. Pet minuta kasnije isključen je domaći igrač Mateo Varga zbog vrijeđanja suca. Niti gosti nisu završili utakmicu kompletni. U 75. minuti teren je morao napustiti Luka Zeman, a u 86. minuti Ivan Zeman, obojica zbog drugih žutih kartona.

Najviše pogodaka bilo je u Terezinom Polju i Špišić Bukovici. U Terezinom Polju domaća Drava pobijedila je Omladinac iz Korije 4:3. Gosti su tri puta uspjeli dostići minimalnu domaću prednost, ali četvrti puta to im nije uspjelo. Zgoditke za Dravu postigli su Dario Begović (5), Patrik Kasumović (28), Ivan Crnojević (44) i Antonio Paulović (79), dok su strijelci za goste iz Korije bili Marko Korenički (18), Antonio Štefanec (38) i Niko Herceg (63). Minutu prije kraja utakmice isključen je predstavnik gostujuće momčadi Mario Deskar zbog verbalnog obračuna sa sucem.

U Špišić Bukovici, domaća Bilogora 1947. bila je bolja od Orešca s 5:2. Gosti su poveli u trećoj minuti pogotkom Mihaela Tomaševića. U dvije minute (27′ i 28′) Stipo Djak i Ivan Pernar preokreću rezultat u korist domaće momčadi. Matej Nemet u 53. minuti poravnao je rezultat na 2:2. Do kraja domaća momčad postiže još tri pogotka. Strijelci su bili Stipo Djak u 60. i 86. te Matija Toljan u 83. minuti. Gosti su od 75. minute igrali s deset igrača, jer je teren morao napustiti Nikola Ivanović zbog dva žuta kartona.

Podgorje i Munja iz Velikog Rastovca remizirali su rezultatom 1:1. Gosti su poveli zgoditkom Slavena Mimića u 57. minuti, a poravnao je Matia Horvat u 76. minuti.

Jedino je utakmica u Grabrovnici, u kojoj su snage odmjerili domaća Croatia i No Limit TVIN, završila bez zgoditaka (0:0).

Rezultati 2. kola:

Plavi – Mladost 1:5
Croatia – No Limit TVIN 0:0
Bilogora 1947. – Orešac 5:2
Dinamo – Sveti Đurađ 0:2
Podgorje – Munja 1:1
Drava – Omladinac 4:3
Podravac – DOŠK 1:2

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

1. ZNL 2. kolo

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content